Müftülüğümüzde Çifte İhtida PDF Yazdır E-posta
Tuesday, 16 December 2014

MÜFTÜLÜĞÜMÜZDE ÇİFTE İHTİDA

15 Aralık Çarşamba günü Alman uyruklu Bernd Bornhöft ve Malezya uyruklu Nancy Anak Ajah Müslüman olmak istediklerini belirterek müftülüğümüze müracaat ettiler.

Yapılan ihtida törenlerinde önce Alman uyruklu Bernd Bornhöft, ardından Malezya uyruklu Nancy Anak Ajah Müslüman oldular. İhtida merasiminde İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş İslam Dini hakkında İngilizce bilgi verdi. Şahitler huzurunda Kelime-i Şahadet getirmelerinin ardından İlçe Müftümüzün yaptığı duaya âminlerle eşlik etmek üzere eller duaya açıldı.

Alman uyruklu Bernd Bornhöft İslam’ı araştırdığını, daha önce kızının Müslüman olduğunu, kendisinin de şimdi İslam’ı seçtiğini, bundan sora burada yaşayacağını söyledi. Malezya uyruklu Nancy Anak Ajah ise, uzun zamandan beri İslam’ı araştırdığını ve bu araştırmaların sonucunda Müslüman olduğunu belirtti ve bundan sonra Cevriye adını kullanacağını söyledi.

Her iki mühtediyi de kutlayan İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş, İhtida Belgelerini bizzat takdim etti ve kendilerine Başkanlığımız yayınlarından Kitap Seti hediye etti.

Son Güncelleme ( Tuesday, 16 December 2014 )