İslam Işığnda Kadın Paneli PDF Yazdır E-posta
Wednesday, 26 November 2014

İSLAM IŞIĞINDA KADIN PANELİ

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü dolayısıyla, Serik Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun ortaklaşa hazırladığı “İslam Işığında Kadın” konulu program, 25 Kasım Salı günü icra edildi.

Müftülüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirilen programa Serik Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdiresi Zülfiye Baş, İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş’un eşi Atiye Karakuş, Kur’an Kursu Öğreticileri ve öğrencileri ile kadınlar katıldı.

Program sunumunu Belkıs Mahallesi Kur’an Kursu Öğreticisi Züleyha Hasırcı yaptı. Süleymanağa Kur’an Kursu Öğreticisi Hülya Bulut Kur’an-ı Kerim Okudu. Serik Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetler Müdiresi Zülfiye Baş açılış konuşması yaptı ve yaptığı kısa konuşmada; Kadına şiddet hem ülkemizin hemde dünyanın kanayan yarasıdır. Bu şiddeti de en yakınlarından görüyorlar. Bu sorun ancak sağlıklı bireyler yetiştirmekle çözülebilir dedi.

Merkez Kuran Kursu Öğreticisi Hafise Demirbaş Hz. Peygamberin Hanımlara Verdiği Değeri anlatırken Peygamber Efendimizin şöyle buyurduğunu aktardı:“Sizin en kötünüz eşlerini dövenlerinizdir.” Yine Gedik Kur’an Kursu öğreticisi Fatma Yılmaz’da Ayet ve Hadislerle İslam’da Kadının Yerini anlatarak içinde yaşadığımız toplumda kavga, şiddet ve cinayetlerin asıl sebebi Kur’an’ı ve Sünneti yani İslam’ı bilmediğimiz içindir dedi.

Programa katılan kadınlara karanfil takdimi ile meyve suyu ve pasta ikram edildi.

Son Güncelleme ( Wednesday, 26 November 2014 )