Kardeşliğe Vesile Kılınmalı PDF Yazdır E-posta
Friday, 14 November 2014

MUHARREM AYI KARDEŞLİĞE VESİLE KILINMALI

Akdeniz Yükseliş Kolejinin hazırladığı Aşure Programına İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş konuşmacı olarak katıldı.

Programa İlçe Kaymakamı Erol Rüstemoglu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Ece, Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Başsavcı İbrahim Murat Serdar Nizamoğlu, ilçe protokolü, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Okulun konferans salonunda düzenlenen programda İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş dinleyicilere Muharrem ayı ve Aşure hakkında bilgiler verdi. Konuşmasında Muharrem ayında meydana gelen olaylardan alınması gereken önemli ibretler olduğuna dikkat çeken Müftümüz, bu ibretlerden birkaç tanesine dikkat çekti ve: “Hem İblis hem de Hz. Âdem atamız ve eşi Havva anamız suç işlediler ve Cennetten çıkarıldılar. İblis yaptığından pişman olmadı şeytan oldu. Hz. Âdem atamız ise, pişmanlığını ifade ederek tövbe etti ve Peygamber oldu. Nuh (as), çok zor şartlarda kavmine peygamberlik yaptı. İnanmayanların zulmü dayanılmaz boyutlara gelince, Allah’tan aldığı emirle bir gemi yaptı ve inananlarıyla birlikte o gemiye bindi. Kavmine inen felaketten oğlunu bile kurtaramadı” dedi.

Tufan sona erince gemide arta kalan malzemelerin bir araya getirilerek aşure kaynatılmasına da değinen İlçe Müftümüz: “Aşure asırlar boyu sevilen bir aş olmasını, meydana geldiği unsurlardan hiç birini dışlamadan, hepsini olduğu gibi kabul ederek meydana getirdiği ittifaka borçludur” dedi ve: “Eğer mutlu ve huzurlu toplumlar oluşturmak istiyorsak, Aşurenin oluşumundan ibret alarak bir birimizi kucaklamalı ve olduğumuz gibi kabul etmeliyiz. Farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak bilmeliyiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Programın sonunda katılımcılara Aşure ikram edildi.

Son Güncelleme ( Friday, 14 November 2014 )