Eminceler K. Kursunda Aşure PDF Yazdır E-posta
Saturday, 08 November 2014

EMİNCELER KUR’AN KURSUNDA AŞURE İKRAMI

İlçemiz Eminceler Kur’an Kursunda 07 Kasım 2014 Cuma Günü Aşure Programı tertip edildi.

Kur’an Kursu Öğreticisi Fatma Karataş’ın öğrencileriyle birlikte düzenlediği programa Müftülük Şube Müdürü Mustafa Güner, çevre mahallelerden İmam-Hatipler ve mahalle halkı katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Şube Müdürü Mustafa Güner, günün anlam ve önemini anlattığı konuşmasında Muharrem ayının faziletinden, Allahü Teala’nın Aşure gününde peygamberlerine ihsanda bulunduğundan ve Aşure Tatlısının hangi anlamı taşıdığından bahsetti. Güner konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aşurede, ekşi, tatlı, mayhoş, sert ve yumuşak birçok yiyecek bir araya gelerek ortak bir tat oluşturuyor ve bunlar bir arada olduğu zaman ancak Aşure oluyor. İşte biz de Aşureyi oluşturan yiyecekler gibi Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi ve Sünni bir araya geldiğimiz ve ancak birbirimizi sevip saydığımız zaman bir Milleti oluşturuyoruz”.

Şube Müdürü Mustafa Güner’in yaptığı duadan sonra katılımcılara Aşure ikramı yapıldı.