Aile Çocuklarımız ve Gençlik PDF Yazdır E-posta
Friday, 24 October 2014

AİLE, ÇOCUKLARIMIZ VE GENÇLİK

İlçe Müftülüğümüzün düzenlediği Aile, Çocuklarımız ve Gençlik temalı konferans, 23 Ekim Perşembe günü müftülük toplantı salonunda yapıldı. Programa konuşmacı olarak Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Orhan Gürsu katıldı.

Sunuculuğunu Alaadin Camii İmam-Hatibi Mustafa Karataş'ın yaptığı programda, açılış Kur’an-ı Kerimini Belek Mahallesi Mecekler Camii İmam-Hatibi M. Necati Kaban okudu.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş, toplumları ayakta tutan en önemli unsurun aile olduğunu belirterek: "Aile yuvalarımızı tehdit eden unsurları bertaraf etmek için Din Görevlileri olarak bize de çok önemli görevlerin düşmektedir" dedi. Her konuda olduğu gibi, aile yapımızla da topluma örnek olmamız gerektiğini vurguladı.

Konferansın konuşmacısı Yrd. Doç. Dr. Orhan Gürsu; ailede çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştirirken doğru bildiğimiz yanlışlara dikkat çekerek, özgürlüğün, özgüvenin, başarının, hırsın, girişkenliğin vb. sınırsız olmadığını, bu yanlışı batılı eğitimcilerin fark ettiklerini bizde ise eğitimcilerimizin bunun henüz farkında olmadıklarını söyledi. Geleneksel eğitim modellerinin bizim öz değerlerimizle yoğrulmuş olduğunu belirterek şöyle devam etti: "Bu gün psikoterapistler, yaşam koçları ve kişisel gelişimciler reklamlarla, dizilerle, filmlerle, seminerlerle, ücretlerini ödeyerek çocuklarımıza aldırdığımız kurslarla bize ait olan değerleri, dini, ruhani vb. her şeyi sınırsızca kullanarak nesillerimizi dini, milli ve kültürel değerlerden uzaklaştırmaktadırlar" dedi ve aile yapısını sağlam tutmanın yolunun, ailelerimizi milli ve manevi değerlerle buluşturmaktan geçtiğini ifade etti.

Son Güncelleme ( Friday, 24 October 2014 )