Mealli Kur'an Ziyafeti PDF Yazdır E-posta
Thursday, 23 October 2014

İLÇE MÜFTÜLÜĞÜMÜZDEN MEALLİ KUR’AN ZİYAFETİ

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İlçe Müftülüğümüzün düzenlediği Mealli Kur’an-ı Kerim ziyafeti programı 21 Ekim Salı günü saat 19.00 da yapıldı.

Programa Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ögke, Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Yasin Pişgin, Antalya Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü M. Kemal Önder, İlçe Emniyet Müdürü Fatih İnceyavuz, Alanya Müftüsü Mustafa Topal, İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş, İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Sadullah Erişdi, Din Görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu Alaaddin Camii İmam-Hatibi Mustafa Karataş’ın yaptığı programda açılış Kur’an-ı Kerimini Mızrak Camii Müezzini Tevfik Nuri Kara okudu. Açılış Konuşmasını yapan İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş: "Hayat Kitabı olan Kur'an'dan kopuk yaşamak boştur" diyerek başladığı sözlerine: "Bu program bizleri yeniden Kur'an ile buluşturmayı hedeflemektedir" diyerek devam etti, katılımcılara teşekkür ederek programın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Diyanet işleri Başkanlığımızın hazırladığı “Cami ve Gençlik” konulu sinevizyon izlendi ve Kur’anı Kerim ziyafetine geçildi. Alanya Gürses Camii İmam-Hatibi Adem Yağcı, Belek Mahallesi Mecekler Camii İmam-Hatibi M. Necati Kaban ve Antalya Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü M. Kemal Önder güzel kıratları ile Kuran ziyafeti sundular. Her bölümün okunmasının ardından Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasin Pişgin okunan ayetlerin mesajını dinleyenlere aktardı.

Program Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ögke'nin Yaz Kur’an Kursuna katılan öğrenciler arasında yapılan Bilgi Yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerini vermesiyle sona erdi.

Son Güncelleme ( Thursday, 23 October 2014 )