Hizmet İçi Eğitim PDF Yazdır E-posta
Thursday, 23 October 2014

KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİLERİ HİZMET İÇİ EĞİTİME BAŞLADI

Müftülüğümüze bağlı Kur’an Kurslarında görev yapan kadrolu personel Kur’an-ı Kerim’i okuma, mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmenin yanı sıra değişen ve gelişen şartlara görekendilerini yenileme ve geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla Merkez Kur’an Kursunda Hizmet İçi Eğitime alındı.

20 Ekim Pazartesi günü başlayıp 8 hafta sürecek olan eğitim İlçe Müftüsü Dr. Abdulkadir Karakuş’un açış konuşması ile başladı. Müftü Karakuş konuşmasında şunları söyledi: “Kur’an-ı Kerim’in usûlüne uygun okunması, her şeyden önce ona saygının bir gereğidir. Bundan dolayı Müslümanlar Kur’an-ı Kerim’i doğru ve güzel okumayı önemsemiş ve Asr-ı Saadetten beri bununla ilgili eğitimi hiçbir zaman ihmal etmemişlerdir. Hz. Peygamber’in (s.a.s)Kur’an-ı Kerim’i ashabına ağır ağır okuması, tertil üzere ve güzel sesle okuyanları övmesi kıraat eğitim ve öğretiminin temelini oluşturmuştur. Müslümanlar hem ibadetlerinde, hem de müstakil olarak kıraat ettiklerinde Kur’an-ı Kerim’i usûlüne uygun olarak okumaya özen göstermişlerdir.”

15  Kur’an Kursu Öğretisinin katıldığı eğitimde Talim Üzere Yüzünden Okuma, Talim Üzere Ezbere Okuma ve Tecvid Uygulamalarıdersleri verilecek olup, dersler Şube Müdürü Mustafa Güner ve K. Belkıs Camii İmam-Hatibi Abdullah Kanatsız tarafından verilecektir.

Son Güncelleme ( Thursday, 23 October 2014 )