Açılış Programı PDF Yazdır E-posta
Monday, 13 October 2014

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI AÇILIŞ PROGRAMI

Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış programı 13 Ekim Pazartesi günü saat 11.00’da müftülük toplantı salonunda yapıldı.

Programa, Garnizon Komutanı Mehmet Ece, Emniyet Müdürü Fatih İnceyavuz, Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi, Müftü Vekili Mustafa Güner,  Milli Eğitim Şube Müdürü Mevlüt Özen, İmam Hatip Lisesi Müdürü Yunus Yiğiterol, İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Sadullah Erişdi, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Cesur, Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve Öğrencileri ile Vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu Alaaddin Camii İmam-Hatibi Mustafa Karataş’ın yaptığı programda açılış Kur’an-ı Kerimini Mızrak Camii Müezzin Kayyimi Tevfik Nuri Kara okudu.

Açılış konuşmasını yapan Müftü Vekili Mustafa Güner; Camilerin toplum hayatındaki öneminden bahsederek, “taşradaki İmam-Hatiplerin büyük fedakârlıkla görev yaptıklarını, Kur’an Kursu Öğreticilerinin de kadınlara sahih kaynaklardan doğru dini öğrettiklerini” söyledi. Cami ve Gençlik konusuna da değinen Güner, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “ Toplumun ihmal edilen kesimi olan gençlerimizi içinde bulundukları olumsuz ortamdan kurtarıp,  “Allah’a ibadetle büyüyen ve kalpleri Allah’ın evlerine bağlı gençler” haline getirmek için elimizden gelenin daha fazlasını yapmalıyız.”

Müftü Vekili Güner, konuşmasının sonunda katılımcıları hafta münasebetiyle yapılacak programlara katılmaya davet etti.

Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı “Cami ve Genç” konulu sinevizyon’un izlenmesinin ardından din görevlileri adına Belek Camii İmam-Hatibi Mehmet Çomak, Kur’an Kursu Öğreticileri adına Belkıs Kur’an Kursu Öğreticisi Züleyha Hasırcı konuşma yaptılar. Geçtiğimiz yıl Yukarıkocayatak Mahallesi Camiinde görevliyken emekli olan Ahmet Akkaya’ya plaket verildi.

Program müftülük bahçesinde yapılan ikramla sona erdi.