Kurban Bayramı Mesajı PDF Yazdır E-posta
Wednesday, 01 October 2014

KURBAN BAYRAMI MESAJI

İlçe Müftü Vekilimiz Mustafa Güner yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle bir açıklama yaptı ve şunları söyledi:

Kurbanı anlamak, Allah’a kurbiyyeti anlamaktır. Kurban, mü’minin, sırf Allah istediği için malından vazgeçebildiğini ortaya koyduğu ve malını Allah yolunda kurban edebildiğini bizzat yaparak gösterdiği önemli bir ibadettir.

Allah için ve Allah’ın adıyla kesilen kurbanlar,  zikir ve şükrün, tevazu ve teslimiyetin, dayanışma ve kardeşliğin birer göstergesidir. Özellikle vekâleten kurbanlarını kestirenlerin, kurbanlarının etinden hiç yemeden kardeşlerinin bulunduğu İslam ülkelerine gönderildiği günümüzde, hiç tanımadığı Müslüman kardeşlerine karşı verdiği destek ve sosyal dayanışma, Kurban ibadetinin en hikmetli yönünü oluşturmaktadır.

Aslında kurban kesenin kurban ettiği, koyun, inek veya deve değil; heva ve hevesi, şehvetidir. O’nun rızası için hepsini kurban etmeli ki bayramı yüreğinde, yakınlığı öz benliğinde hissedebilsin. Çünkü bu bayram Kurban Bayramı, Allah’a kurbiyyet ânı ve Mukarrebûn’dan olma bayramıdır.

Allah için kesilen kurbanlardan akıtılan kanlar, kurban sahibinden de günahların döküldüğünü, “kirlerin giderildiğini” (Hac, 29) sembolize eder. Allah için kurban kesen kişi, bunun, Hz. İbrahim’den kalma bir sünnet olduğunu, Allah rızası için en sevdiği evladının kurban edilmesinden bir bedel olduğunu düşünür. Allah’ın verdiği mal ve evladın, Allah yolunda engel değil, tam aksine kendisini Allah’a yaklaştıracak birer vesile olduğunu düşünür ve çocuklarının da Allah yolunda olmaları, Allah’a yakın olmaları için dua eder.

Bayramlar sevinme ve sevindirme günleridir, affetme ve affedilme günleridir.“Allah Teâlâ affedicidir, affetmeyi sever”  hadis-i şerifi gereğince biz de affedecek ve dargın olduklarımızla barışacağız. Önce anne ve babamızın, yakınlarımızın ve tüm kardeşlerimizin bayramını tebrik edeceğiz. Onlara dua edecek ve dualarını alacağız. Darda ve zorda kalan Müslüman kardeşlerimizi hatırlayıp, onların içinde bulundukları bu durumdan kurtulmaları için dua edeceğiz. Kıyıda köşede boynu bükük fakir ve yetim bırakmayıp onları sevinçlerimize ortak edeceğiz.

Bu vesileyle, Serik’te yaşayan tüm kardeşlerimin, meslektaşlarımın ve İslam Aleminin Kurban Bayramını tebrik ediyor, kurbanlarımızın, Rabbimize yaklaşmamıza, birliktelik ve vahdet şuuruna ermemize ve İslam Coğrafyasında akan kanların durmasına vesile olmasını Yüce Mevlâ’dan niyaz ediyorum.”

Mustafa GÜNER
Müftü Vekili

Son Güncelleme ( Wednesday, 01 October 2014 )