Kur'an Kursları Açıldı PDF Yazdır E-posta
Wednesday, 24 September 2014

KUR’AN KURSLARIMIZDA EĞİTİM-ÖĞRETİM BAŞLADI

Kur’an Kurslarımızda 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının başlaması sebebiyle, Orta Mahalle Kur’an Kursunda açılış töreni yapıldı.

Törene İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş’un ev sahipliğinde İlçe Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, Mal Müdürü Yusuf Koç, Vergi Dairesi Müdürü Fahri Gün, İlçe Tarım Müdürü Mustafa Çömezoğlu, Yazı İşleri Müdürü Melehat Gez, Nüfus Müdürü Hatice Tümer, Orta Mahalle Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Akbulut, Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve öğrencileri katıldı.

Selimiye Camii İmam-Hatibi Galip Aksay'ın sunuculuğunu yaptığı törende Belek Camii İmam-Hatibi Mehmet Çomak'ın Kuran-ı Kerim okumasının ardından Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez'in mesajı okundu. İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş yaptığı açılış konuşmasında bu günün, Kur'an Kurslarında eğitim-öğretim faaliyetlerinin başladığı gün olduğunu ifade etti ve: "Bu önemli günde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkürlerimi arz ediyorum" diyerek söze başladı. İlçemizde, 39 Kur'an Kursunun eğitim-öğretime başladığını ifade ederek, bu eğitim yılının hayırlara vesile olması dileklerini iletti.

Kursun Açılış kurdelesinin, hayırlı olsun temennileri ile Kaymakamımız tarafından kesilmesinden sonra kurs binası gezildi. İlçe Kaymakamımız Erol Rüstemoğlu ve protokol bu yıl eğitim görecek kursiyerlere ders kitaplarını dağıttı.

Program sonunda katılanlara yemek ikramı yapıldı.