Dualar Mazlumlar İçin PDF Yazdır E-posta
Thursday, 24 July 2014

KADİR GECESİNDE DUALAR MAZLUMLAR İÇİN

İlçemizde Kadir Gecesi kadın erkek, genç yaşlı yoğun bir katılımla, idrak edildi. Tüm camilerimiz sabah namazına kadar, ibadet etmek isteyen cemaatimizle doldu taştı.

Kadir Gecesi programı teravih namazı öncesi başladı. Hemen iftarın ardından İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş yatsı namazı vaktine kadar Kadir Gecesinin mana ve önemi hakkında vazetti.

Yatsı, teravih ve vitir namazlarının eda edilmesinin ardından Müftülüğümüz Şube Müdürü Mustafa Güner, Merkez Cami İmam-Hatibi Osman Demirci, Hastane Cami İmam-Hatibi İsmail Erkek ve Meydan Cami İmam-Hatibi Bünyamin Akçay Fetih Suresi ve Aşr-ı Şerifler okuyarak Kur’an ziyafeti sundular. Söyledikleri ilahilerle, cemaate duygulu anlar yaşattılar. Okunan hatim ve Surelerin duasını İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş yaptı. Başta Gazze, Suriye ve Irak olmak üzere, tüm mazlum milletlerin kurtuluşu için de dualar edildi.

Hayırsever cami cemaatin hazırladığı çeşitli ikramlar geç saatlere kadar dağıtıldı. İlerleyen saatlerde diğer camilerimizde olduğu gibi, tesbih namazı kılındı. Sahur vaktine kadar camiler ferdi ibadet yapanlarla doldu taştı. İlçede sabah ezanlarının ardından okunan mukabele ve kılınan sabah namazlarıyla huzurlu bir Kadir Gecesi İdrak edildi.

Son Güncelleme ( Thursday, 24 July 2014 )