İftarda Gazze İçin Dua PDF Yazdır E-posta
Monday, 21 July 2014

AHMEDİYE CAMİİNDE İFTAR VAKTİ GAZZE İÇİN DUA

İlçemiz Ahmediye Camiinde düzenlenen Mahalle İftarı öncesi Fetih Suresi okundu ve Gazze başta olmak üzere yeryüzünde zulüm gören tüm insanlık için dualar edildi.

Dua programına İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş, Müftülüğümüz Şube Müdürü Mustafa Güner, çevre mahallelerin Din Görevlileri ile kadını-erkeği, genci-ihtiyarıyla mahalle halkı  iştirak etti.

İftar öncesi Fetih Suresi ve Kur'an'dan değişik sure ve ayetler okundu. Cemaatin huşu ile dinlediği Kur'an tilavetinin ardından Gazze'de katliama uğrayan Müslümanlar için ve tüm dünyada zulme maruz kalan insanlar için dua edildi. İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş duasında, iftar öncesi cami bahçesinde buluşturan Rabbimize hamdü senadan sonra: "Allah'ım biliyoruz ki, iftar vakitleri oruçlular için sevinç anlarıdır. Ancak bu günlerdeki iftarlarımızda hüzün var. Allah'ım Gazze başta olmak üzere yeryüzünde sevincimizi gölgeleyen tüm zulümleri bertaraf eyle. Bedir'e gönderdiğin meleklerinle, kardeşlerimize yardım eyle" sözleriyle başladığı duasını, Ramazan ayının bereket ve güzelliklerinin bu zulümleri de yok edeceği inancını ifade ederek tamamladı.

Hep birlikte yapılan iftarın ardından, topluca akşam namazının kılınmasıyla program sona erdi.

Son Güncelleme ( Monday, 21 July 2014 )