Hac Seminerleri Başladı PDF Yazdır E-posta
Thursday, 19 June 2014

HACI ADAYLARI İÇİN EĞİTİM SEMİNERLERİ BAŞLADI

2014 Yılı Hacı adaylarına yönelik bilgilendirme ve eğitim seminerleri başladı. 2014 yılında hacca gidecek olan Serik İlçesi hacı adayları için Serik Müftülüğü toplantı salonunda Hac Yolculuğu Bilgilendirme ve Eğitim Semineri düzenlendi. 21 Haziran 2014 tarihinde tamamlanacak olan seminere hacı adaylarının ilgisi büyük oldu.

Serik İlçe Müftüsü Dr. Abdulkadir KARAKUŞ ve Şube Müdürü Mustafa GÜNER tarafından verilen seminerde, hacı adaylarına Hac Yolculuğunun Kutsallığının yanında; yolculuğa çıkmadan önce yapılacak maddi-manevi hazırlık, Hac ibadeti bilinci, Haccı anlamak, Umre ibadetinde yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi. Seminerin sonraki günlerinde ise Hz. Peygamber (s.a.s) ve Mescid-i Nebevi, Mekke-Medine ziyaret yerleri, Hac ibadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci, kadınlara özgü konular, hacılara yapılacak aşılar ve sağlıklı kalmak hakkında bilgi verilecektir.

İlçe Müftüsü Dr. Abdülkadir KARAKUŞ’un verdiği bilgilere göre; seminer boyunca hacı adaylarının merak ettiği hususlara ve sorulan sorulara verilecek cevaplar ile yapılacak uygulamaların ehemmiyeti üzerinde durulacağı, vatandaşlarımızın bütün ihtimaller göz önünde bulundurularak uygulamalı olarak  hac ibadetine hazır hale getirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.