Berat Kandili Coşkusu PDF Yazdır E-posta
Friday, 13 June 2014

BERAT KANDİLİ ÇOŞKUYLA KUTLANDI

Berat Kandili İlçemiz Camilerinde düzenlenen programlarla kutlandı. Katılımın çok yüksek olduğu programlarda, Kur'an- Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu. Va'z  ve dualarla istekler hak katına iletildi.

Akşam namazının ardından Merkez Camiinde İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş yaptıkları va'zında;  "Müslümanların, Allah'ın sınırsız af ve merhametine mazhar olacakları bu gece, çok önemli bir fırsat kapısıdır. Bu gecenin tefekkür ve gönül dünyamıza kazandıracağı çok önemli güzellikler vardır. Bu gece, kırılan kalpleri onarma, dargınlık ve küskünlüklere son verme, kardeşlerimizle buluşma, bir araya gelme ve kucaklaşma zamanıdır" dedi.

Va'zın ardından güzel sesleriyle Hastane Camii İmam-Hatibi İsmail Erkek, Tuzcuoğlu Camii İmam-Hatibi Mehmet Altınay, Gedik Camii İmam-Hatibi Nejdet Güray ve Meydan Camii İmam-Hatibi Bünyamin Akçay Kuran-ı Kerim, Mevlid-i Şerif, İlahi ve Kaside okudular. Müftülüğümüz Şube Müdürü Mustafa Güner’in yaptığı duanın ardından yatsı namazı eda edildi.

Çıkışta hayırseverlerin hazırladığı kandil simidi, şerbet ve çikolata ikramı yapıldı.