Yaz Kursu Semineri 1 PDF Yazdır E-posta
Tuesday, 10 June 2014

YAZ  KURSLARI SEMİNERLERİ BAŞLADI

İlçe Müftülüğümüz bünyesinde Din Hizmeti sunan personele yönelik olarak, Yaz Kur’an Kursları hazırlık seminerlerinin ilki, Serik İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda 11 Haziranda yapıldı.

Programa İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş, Kepez Müftülüğü Şube Müdürü Mehmet Çatalbaş, Müftülüğümüz Şube Müdürü Mustafa Güner, Antalya Müftülüğü Eğitim Uzmanı Orhan Akkoç, Kur’an Kursu Öğreticileri, İmam-Hatipler ve Müezzin-Kayyımlar katıldı.

Çandır Mahallesi Gökçay Camii İmam-Hatibi Nihat Kartal’ın okuduğu Kur’anı Kerimle başlayan programda açılış konuşmasını İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş yaptı. Diyanet İşleri başkanlığının hazırladığı sinevizyonun izlenmesinin ardından Antalya Müftülüğü Eğitim Uzmanı Orhan Akkoç ve Kepez Müftülüğü Şube Müdürü Mehmet Çatalbaş seminer verdiler. Seminerde konuşmacılar, camiye gelen çocukların belki ömürlerinde bir kez yaz kursuna katılacaklarını onun için “ömründe bir defa olacak, o da bu defa olacak” mantığıyla sevgiyle yaklaşarak onların gönüllerine girmeliyiz, onları adeta bir kelebek olarak kabul etmeliyiz, farkındalık oluşturmalı, derslerde değişik materyaller kullanarak öğretilecek şeyleri somutlaştırmalı, çocuklarda din anlayışı oluşturmalıyız dediler.

İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş yaptığı açıklamada; "Yaz Kursları Din Hizmetinin en önemli unsurlarından bir tanesidir. Onun için söz konusu kurslara büyük önem vermekteyiz. Bu seminerler devam edecek" diyerek, Din Görevlilerinin düzenlenen seminerlere katılmasını istedi.

Son Güncelleme ( Friday, 13 June 2014 )