Miraç Kandili Kutlandı PDF Yazdır E-posta
Monday, 26 May 2014

MİRAÇ KANDİLİNDE CAMİLER ŞENLENDİ

Miraç Kandili, ilçemiz camilerinde düzenlenen özel programlarla kutlandı. Yoğun katılımla dolup taşan camilerden bazıları gece yarısına kadar açık kaldı.

Miraç Kandili vesilesiyle Merkez Camiinde düzenlenen program, akşam namazının hemen akabinde, İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş'un yaptığı va'zla başladı. Müftü Karakuş konuşmasında; miracın, Hz. Peygamber Efendimizin şahsında tüm ümmet için bir yükseliş ufku olduğunu belirtti. Bu ufukta olması gereken donanımların, kötülüklerden arınma isteği, insanlık yararına değerler üretme, paylaşma, tefekkür, sorumluluk bilinci, zamanın önemini anlama, fedakarlık ve ilahi emirlere teslimiyet olduğunu vurguladı.

Va'zın ardından, Hastane Camii İmam-Hatibi İsmail Erkek, Gedik Camii İmam-Hatibi Nejdet Güray, Tuzcuoğlu Camii İmam-Hatibi Mehmet Altınay, Meydan Camii İmam-Hatibi Bünyamin Akçay ve Sarıabalı Vazirağa Camii İmam-Hatibi Keramettin Eren tarafından Mevlid-i Şerif okundu. İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Mustafa Güneri'in duasıyla Yatsı namazına geçildi.

Namazın ardından Serik Belediyesi tarafından tüm cemaate kandil simidi dağıtıldı.

Son Güncelleme ( Monday, 26 May 2014 )