MySQL: 5.6.36
Sergi Açılışı PDF Yazdır E-posta
Monday, 14 April 2014

HAT, EBRU, TEZHİP VE MİNYATÜR SERGİSİ AÇILDI

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Belek Dinler Bahçesi Sergi Salonunda hazırlanan Hat, Ebru, Tezhip ve Minyatür sergisi açılışı, 14 Nisan Pazartesi günü Saat 11.00 de kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla yapıldı.

Programa Kaymakam Erol Rüstemoğlu, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Garnizon Komutanı Binbaşı Beşir Açar, İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kısakürek, Emniyet Müdürü Fatih İnceyavuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Yusuf Kara, Mal Müdürü Yusuf Koç, Vergi Dairesi Müdürü Fahri Gün, Nüfus Müdürü Hatice Tümer, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Melehat Gez, Sağlık Müdürü Dr. Ramazan Irmak, BETUYAP Bölge Müdürü Bülent Büyükyiğit, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, davetliler, basın mensupları ve vatandaşlar ile sergilenen eserlerin sahipleri Hattat Ahmet Noyan Bahıt, Müzehhibe Afet Bahıt ile Müzehhibe ve Minyatür Ustası Elif Eryiğit  katıldılar.

Sunuculuğunu Müftülük Şube Müdürü Mustafa Güner’in yaptığı programda Hastane Camii İmam-Hatibi İsmail Erkek Kur’an-ı Kerim okudu. Betuyab Bölge Müdürü Bülent Büyükyiğit’in yaptığı Selamlama konuşmasının ardından açılış konuşmasını İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş yaptı. Konuşmalarında; “Umarım bu sergimiz, estetik ve sanatı önceleyen bir medeniyetin mirasçıları olan bizlerin, yeniden hayat bulacağı damarları keşfetmesi için bir vesile olacaktır”  dedi ve tüm misafirlere teşriflerinden dolayı teşekkür etti.

Sanatçılara ve paydaş kuruluş olan Betuyab Yönetim Kurulu Başkanı, Genel Müdürü ve Bölge Müdürüne plaket verilmesinin ardından İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş tarafından protokole gül takdimi ile gül günü başlatıldı. Bütün davetlilere gül ve karanfiller dağıtıldı.

Hat, ebru, tezhip ve minyatür Sergisi’nin açılış kurdelesini; Kaymakam Erol Rüstemoğlu, Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş birlikte kestiler. Katılımcıların sergiyi gezmesinin ardından kokteyle geçildi. Sergi Kutlu Doğum Haftası süresince ziyarete açık kalacak.