Kutlu Doğum Hazırlıkları PDF Yazdır E-posta
Monday, 07 April 2014

SERİK MÜFTÜLÜĞÜ KUTLU DOĞUM HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

14-20 Nisan tarihlerinde kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası program hazırlıkları tamamlandı. İlçemiz billboardlarında tanıtım afişleri yerini aldı.

Serik Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığımızca konusu “Hz. Peygamber Din ve Samimiyet” olarak belirlenen bu yılki kutlamalara İlçemiz genelinde hafta boyu yapılacak etkinlikler hazırladı.

Kutlamalara, haftanın İlk gününde 14 Nisan Pazartesi günü Belek Dinler Bahçesinde Hat, Ebru, Tezhip ve Minyatür sergisi açılışı yapılarak başlayacağız. 16 Nisan Çarşamba günü Abdurrahmanlar ve Çandır Mahallelerinde konferans tertip edeceğiz. 17 Nisan Perşembe günü Hastane Ziyareti yapacak ve bu ziyarette yeni doğan üç bebeğe altın takacağız. 18 Nisan Cuma günü Müftülüğümüz toplantı salonunda Kızılay işbirliğiyle Kan Bağışı Kampanyası, tamiratı tamamlanan Yukarıkocayatak caminin açılış Programı ve Mevlid-i Şerif ile aynı günün akşamında  Belkıs yolu hal kavşağı ilerisinde Aydın Parkta Konferans ve Tasavvuf Musıkisi Konseri düzenleyeceğiz. 19 Nisan Cumartesi günü kadınlara yönelik Gündoğdu Düğün Salonunda Konferans ve Tasavvuf Musıkisi Konseri ile halkımızın karşısına çıkacağız. 20 Nisan Pazar günü miladi takvime göre Peygamber Efendimizin dünyayı şereflendirdiği günün seher vaktinde ilçemiz Merkez Camiinde kahvaltılı Sabah Namazı Buluşması yapacağız.

İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş yapılan çalışmalarla ilgili olarak; “Bu yıl, ilçemiz merkezindeki Çınaraltında açacağımız stantlarda tanıtım etkinlikleri yaparak hem vatandaşlarımıza etkinliklerimizi duyurup onları davet edeceğiz; hem de onların Kutlu Doğum Haftalarını tebrik edeceğiz. Çocuklarımıza Kutlu Doğum balonları dağıtarak onlarda da Kutlu Doğum bilinci oluşmasına çalışacağız. Açılış programımızdaki sergi, estetik ve sanatı önceleyen bir kültürün mirasçıları olan milletimizin yeniden hayat bulacağı damarları keşfetmesi için hat, ebru ve tezhip gibi geleneksel sanatlarımıza dikkat çekeceğiz. Öğrencilerimiz arasında düzenlediğimiz yarışmaların ödüllerini vereceğiz. Hasılı dolu dolu programlarla halkımızın karşısına çıkacağız. Bütün bunları, değerli halkımızın katılımları, destek ve dualarıyla yapacağız. Şimdiden tüm halkımızı bu etkinliklerimize davet ediyorum” dedi.

Son Güncelleme ( Monday, 07 April 2014 )