Kadriyede Hadis Yarışması PDF Yazdır E-posta
Monday, 07 April 2014

KADRİYE KUR’AN KURSUNDA HADİS YARIŞMASI

İlçemiz Kadriye Kur’an Kursu öğrencileri arasında, ezbere hadis okuma yarışması yapıldı. Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Kadriye Kur’an Kursu Öğreticisi İlknur Yılmaz’ın düzenlediği ezbere hadis okuma yarışmasına öğrenciler büyük bir ilgi gösterdiler. 10 hadisin ezbere okunduğu yarışmada birinciliği Nigar Çağlar elde etti. Hediyesini kayınvalidesinin elinden alırken duygulu olduğu gözlendi. İkinci ve üçüncü gelen öğrencilerin hediyeleri de arkadaşları tarafından verildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş: “Hz. Peygamber Efendimizin mübarek sözlerini ezberlemek, onların rehberliğinde bir hayat yaşamak, bizim için hem dünyada hem de ahrette berekettir. Bu uygulamayı tüm Kur’an Kurslarımıza yaymak istiyoruz. Her hafta 10 hadisin ezberlenmesi ve her hafta öğrencilerin kendi aralarında bu 10 hadisi okuyarak yarışmaları şeklinde uygulanan program, dört haftada 40 Hadis ezberlemeye imkân tanıyor. Kurslarımızda 40 hadis ezberlendikten sonra, yarışmaların Kur’an Kursları arasında yapılması planlıyoruz. Bu programı organize eden öğreticimizi ve yarışmaya büyük bir heyecanla iştirak eden öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Son Güncelleme ( Monday, 07 April 2014 )