Ezanı Güzel Okuma Kursu PDF Yazdır E-posta
Tuesday, 25 March 2014

ABDURRAHMANLARDA EZANI GÜZEL OKUMA KURSU

İlçemiz Abdurrahmanlar Bölgesinde görev yapan Din Görevlileri için, Ezanı Güzel Okuma kursu düzenlendi.

Çevre Din Görevlilerinin büyük bir hevesle katıldıkları kursta, beş makamda ezan okuma öğretiliyor, Sabah ezanlarında uygulanan Saba, öğle için Uşşak, ikindi için Rast, Akşam için Segah ve Yatsı için Hicaz makamlarında ezan okuma çalışmaları yapılıyor.

Aksu Yenidumanlar Camii İmam-Hatibi Osman Ersoy tarafından verilen kursumuz üç hafta sürecektir. Kursta aynı zamanda, tasavvuf musikisi alanında eğitimler yapılacak, ses ve diyafram kullanımı çalışmaları icra edilecektir. 15 kursiyerin katıldığı kursumuz 3 Nisan Perşembe günü sona erecektir.

Kursun yapılmakta olduğu Abdurrahmanlar Kur'an Kursuna Müftülük Şube Müdürü Mustafa Güner'le birlikte bir ziyaret gerçekleştiren İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş, kursa katılan Din Görevlilerine başarılar diledi.