Cami Hizmetleri PDF Yazdır E-posta
Tuesday, 04 March 2014

CAMİ HİZMETLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ SEMİNERİ

3 Mart Pazartesi günü Müftülüğümüz toplantı salonunda, Eğitenlerin Eğitimi projesi çerçevesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahattin Çelebi Cami Hizmetlerinin Önemini ve Camiler Genelgesini anlattı.

Hastane Camii İmam-Hatibi İsmail Erkek’in okuduğu Kur-an’ı Kerim’in ardından İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş’un yaptığı açış ve selamlama konuşması ile başlayan programa, Din Görevlileri yoğun bir ilgi gösterdiler.

Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahattin Çelebi; Başkanlığımızca geçtiğimiz yıl yayınlanan Camiler Genelgesiyle varmak istediğimiz nokta, Hz. Peygamber dönemindeki gibi camilerimizi fonksiyonel hale getirmektir, diyerek sözlerine başladı. Camilerimizde hizmetlerin çeşitlendirilmesinin önemi üzerinde durdu. Camilerimizin gün boyu fonksiyonel olması, eğitim ve irşat faaliyetlerinin planlı ve programlı bir şekilde sürdürülmesine çok ihtiyacımız olduğu gerçeğini yineleyerek, camilerimize kadın, çocuk ve gençlerin devamının sağlanmasına vurgu yaptı. Hz. Peygamber Efendimiz döneminde kadınların, çocukların ve gençlerin cemaate iştirak ettiklerini, bu gün de bu uygulamaya dönmenin zaruri olduğunu, kendine has üslubuyla anlatarak camilerimizde kadın namaz kılma mekânlarının iyileştirilmesi gerekmektedir dedi.

Program soru cevap ve temenni bölümüyle sona erdi.

Son Güncelleme ( Tuesday, 04 March 2014 )