Mahalle Hatimleri PDF Yazdır E-posta
Wednesday, 05 February 2014

MAHALLE HATİMLERİ

İlçe Müftülüğümüzce camilerimizde, "Mahalle Hatimleri" programları başlatılmış olup, cami görevlilerimizin nezaretinde, cemaatin evlerinde ailece okudukları hatimlerin duası camilerde yapılmak suretiyle, Kur'an ve duada buluşma geceleri tertip edilmektedir.

Bu haftanın programı, 4 Şubat Salı günü Yatsı namazı vaktinde Çandır Fatih Camiinde gerçekleşti. Programa İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş da katılarak; Kur'an okumanın, hatim programları tertip etmenin kazandıracağı güzellikleri anlattı. Okunan bu hatimlerin dudaktan kalbe, oradan gönle yansıması ve Kur'an'ın aydınlattığı aydınlık gönüllü insanlar olmanın önemini vurguladı.

Çandır Fatih Camii İmam-Hatibi Mustafa Selbi ve Çandır Merkez Camii İmam-Hatibi Ahmet Durmuş'un okuduğu surelerin ardından, İlçe Müftümüz Hatim Duası yaptı. Mahalle halkının yaptığı ikramlarla program tamamlandı.