İlçe Müftümüzden Seminer PDF Yazdır E-posta
Sunday, 29 December 2013

İLÇE MÜFTÜMÜZ ALANYA’DA SEMİNER VERDİ

İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş, Alanya’da görev yapan Kur’an Kursu Öğreticilerine, Görev Bilinci konusunda seminer verdi.

Alanya Oba İzzet Azakoğlu Yatılı Kız Kur’an Kursu Toplantı Salonunda düzenlenen seminere, Alanya’da görev yapan kadrolu ve fahri tüm Kur’an Kursu Öğreticileri iştirak ettiler. Alanya Müftüsü Mustafa Topal’ın takdim konuşmasıyla başlayan seminerde, İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş; Görev Bilinci konusunda tecrübelerini paylaştı. Kur’an Öğretmenliğinin, Peygamberlik Mesleği olduğundan, çok önemli donanımlara ihtiyaç duyduğunu, bu donanımların başında, barış insanı olmak geldiği, yaratan ile başlayan barışıklığın, kişinin kendisi ile barışmakla zirveye ulaşacağı üzerinde duruldu. İlimsiz görev insanı olunamayacağı, tavır ve davranışlara yansıtılmayan bilginin insana büyük bir yük olacağı, bütün bunların samimiyet ve ihlâsla yerine getirilmesi gerektiği vurgulandı.

Soru cevap bölümüyle tamamlanan seminerlerin, bundan sonra da devam edeceği vurgulandı.