Aşure Konser ve Konferans PDF Yazdır E-posta
Saturday, 16 November 2013

MÜFTÜLÜĞÜMÜZDEN AŞURE GÜNÜNDE KONSER VE KONFARANS

Ehli Beyti Anma ve Aşure Günü etkinlikleri çerçevesinde İlçe Müftülüğümüz 16 Kasım Cumartesi günü saat 12.45 te Karalar Düğün Salonunda Muharrem İlahileri ve Mersiye konseri ile Muharrem Ayı ve Kerbela konulu konferans düzenledi.

Programa İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş’un ev sahipliğinde İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Demircan, İlçe Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Fatih İnceyavuz, Alanya Müftüsü Mustafa Topal, Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Siyasi Parti temsilcileri Sivil Toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri, Meslek odaları mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğu Selimiye Cami İmam-Hatibi Galip Aksay’ın yaptığı programda Meydan Cami İmam-Hatibi Bünyamin Akçay Kur’an-ı Kerim okudu. Açılış konuşmasında katılımcıları selamlayan İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş Muharrem ayının önemine dikkat çekerek, bu ayı anlamak ve anlamlandırmak adına düzenlediğimiz bu programa hoş geldiniz diyerek tüm katılanlara teşekkür etti. Tuzcuoğlu Camii İmam-Hatibi Mehmet Altınay’ın Muharrem İlahileri ve Mersiye konseri beğeniyle izlendi.

Günün konuşmacısı İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Demircan Kerbela hadisesini Hz. Osman‘ın şehit edilmesiyle başlatıp tarihi seyrini güzel bir üslupla anlattı.

Programın sonunda, İlçe Müftülüğümüzce hazırlatılan plaketleri İlçe Kaymakamı Erol Rüstemoğlu Program konuşmacısı İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Demircan’a, konser veren Tuzcuoğlu Camii İmam-Hatibi Mehmet Altınay’a ve hizmet Gönüllüsü Mithat Tayyar’a takdim etti ve kısa bir değerlendirme konuşması yaptı.

Çıkışta bütün katılanlara Sema Öğrenci Yurdu’nun hazırladığı Aşure ikram edildi.