Kurban Açıklaması PDF Yazdır E-posta
Friday, 11 October 2013

KULU ALLAH'A YAKLAŞTIRAN İBADET: KURBAN

İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı ve açıklamasında şunları söyledi:

"Kurban, ilk insandan günümüze kadar, tüm semavî dinlerde var olan, yüzyıllardır mü'minlerin bildiği ve uyguladığı müstakil bir ibadettir.

Kurban, zekat ve fitrenin meşru kılındığı zamanlarda, Medine'de, Hicretin 2. yılında meşru kılınmış, içinde yardımlaşma ve dayanışma barındıran muhteşem bir kulluk gösterisidir.

Kurban, Yavrucuğum ben rüyamda seni boğazladığımı gördüm diyen atamız Hz. İbrahim'in sözüne karşılık, Hz İsmail misali, Babacığım, sana ne emrolunmuşsa onu yap, inşallah beni sabredenlerden bulacaksın diyebilmek, Allah'ın emirlerine kayıtsız ve şartsız teslim olabilmektir.

Kurban, yapımına dünyada başlanıp ukbada bitirilen, büyük mahkemedeki hesabın çetinliğini ifade etmek üzere, kıldan ince kılıçtan keskince diye dillendirdiğimiz sırat köprüsünün, ilk taşlarının konulduğu ve sağlamlaştırılıp genişletildiği bir ibadettir.

Yunus'un diliyle terennüm ettiğimiz, İsmailem Hak yoluna canımı kurban eylerem, çünkü bu can kurban imiş koçu kurbanı neylerem sırrını kavrayabilmektir.

Kurban aynı zamanda, kötü huylarımızın bencilliğimizin ve vurdumduymazlığımızın da kurban edilmesinin her zamankinden çok daha fazla gerekli olduğunun farkına varabilmemiz için bir fırsat seferberliğidir.

Kestiğimiz kurbanların ne etinin, ne kanının Allah'a ulaşmadığını, ulaşan şeyin sadece samimiyetimiz ve sorumluluk bilincimiz olduğunu fark edebilmektir.

Bu günler, iyilik yapanların mükafatının verildiği, Allah'ın emirlerine, kayıtsız ve şartsız uyanların ilahi lütuflarla müjdelendiği müstesna bir zaman dilimidir.

Rabbimize sonsuz şükürler olsun ki, bu ibadetin yapıldığı günlerin gölgesi üzerimize düştü. Yaratan da bu günleri biz inananlara bayram kıldı.

Bu bayram, içerisinde pek çok güzellikleri ve hikmetleri barındırmaktadır.  Böylesine güzellikler ve rahmet iklimine bir kez daha ulaşmanın huzurunu, sevincini ve bereketini yaşamaktayız. Bu iklimi bereketlendiren ve güzelleştiren unsurlardan birisi olan Hac ibadetinin de bu günlerde olması bayramımıza ayrı bir coşku katmaktadır.

Yeryüzünün ilk mabedi ve Allah'ın evi olan Kabe'de buluşup, birlikte ibadet etmenin lezzetini doya doya yaşayan tüm kardeşlerimizle birlikte, Serikli kardeşlerimin, aynı vatanı paylaştığımız tüm kardeşlerimizin ve dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın tüm mü'min kardeşlerimizin bayramını tebrik ediyor, bayramımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Son Güncelleme ( Saturday, 12 October 2013 )