Muhteşem Konferans PDF Yazdır E-posta
Thursday, 03 October 2013

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASINDA MUHTEŞEM KONFERANS

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İlçe Müftülüğümüzün tertip ettiği, "Cami Ekseninde Mutlu Aile Huzurlu Toplum" konulu konferans, 3 Ekim Perşembe günü Karalar Düğün Salonunda yapıldı.

Programa, Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi, Hastane Başhekimi Dr. Yusuf Kara, İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş, sivil toplum örgütlerinin yönetici ve üyeleri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve din görevlileri katıldı.

Programın Sunuculuğunu Selimiye Cami İmam-Hatibi Galip Aksay'ın yaptığı programda Kur’anı Kerim'i Hastane Cami İmam-Hatibi İsmail Erkek okudu. Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş; Camiler ve Din Görevlileri Haftasının hayırlara vesile olmasını dileyerek, misafirlere ve konferans vermek üzere ilçemize gelen konuşmacı hocamıza hoş geldiniz dileklerini iletti. Açılış konuşmasının ardından Tuzcuoğlu Cami İmam-Hatibi Mehmet Altınay solo ilahiler söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen, Emekli İzmir Müftüsü İbrahim Acar, "Cami Ekseninde Mutlu Aile Huzurlu Toplum" konulu konferanslarında İslam'da kadın ve ailenin yeri ve önemini, camilerimizin aileye kazandıracağı değerleri sade, anlaşılır ve veciz bir üslupla anlattı. Konuşmanın sonunda, İlçe Müftülüğümüzce hazırlanan plaketi İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi Emekli İzmir Müftüsü İbrahim Acara takdim etti.

Hafta münasebetiyle Ortaokul öğrencileri arasında kompozisyon yarışması yapıldı. Yarışmada birinciliği Özel Toros Kaynak Kolejinden Rumeysa Uslu, ikinciliği Özel Akdeniz Yükseliş Kolejinden Yavuz Samet Topçuoğlu ve üçüncülüğü de Serik İmam Hatip Ortaokulundan Hatice Seval Uyar elde ettiler. Dereceye giren öğrenciler ödüllerini, konferansı veren hocamızın elinden aldılar. Birinci gelen eser yazarı tarafından okundu ve dinleyiciler tarafından çok beğenildi.

Son Güncelleme ( Monday, 07 October 2013 )