Kütüphane ve Okuma Salonu PDF Yazdır E-posta
Wednesday, 02 October 2013

SELİMİYE CAMİİ KÜTÜPHANE VE OKUMA SALONU AÇILDI

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde, ilçemiz Selimiye Cami Kütüphane ve Okuma Salonu 2 Ekim Çarşamba günü saat 11.00 de yapılan törenle açıldı.

Tören, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi, İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş, çevre camilerin görevlileri, Kuran Kursu Öğreticileri ve öğrencileri, hayırseverler, mahalle halkı ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.

Program sunumunu Belek Cami İmam-Hatibi Süleyman Yıldırım yaptı. Kur’an-ı Kerim'i Meydan Cami İmam-Hatibi Bünyamin Akçay okudu. Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş, katılımcıların Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutladıktan ve misafirlere hoş geldiniz dedikten sonra: "Bizim cami geleneğimiz, sadece ibadet yapılan bir binalardan çok, etrafında medresesinin, hamamının, imaret ve şifahanesinin bulunduğu külliye şeklinde inşa edilmiş, hayatın içinde olan yapılardır. Her ne kadar bu gelenekten kopmuş olsak da bugün çok daha iyi anladık ki, camilerimizi hayatımıza dahil etmek için, külliye anlayışıyla yapılmış camilere ihtiyacımız vardır. Bu görüşten yola çıkarak, camilerimizin daha işlevsel olması için de gayret etmemiz gerektiğini anladık. Örnek olmak üzere bu gün bu güzel camimizde bir kütüphane ve okuma salonu açmanın mutluluğu içerisindeyiz. İnanıyorum ki, hayırda yarışmayı şiar edinmiş bir teşkilatın mensupları, camilerimizin müştemilatı içerisine, bundan daha güzel salonlar inşa edeceklerdir. Bu kütüphane ve salonumuzun hayırlara ve bereketlere vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

Kütüphane girişinde açılış kurdelesinin kesiminden sonra aynı zamanda misafirhane olarak da kullanılan okuma salonu gezildi. Davetliler için hazırlanan pasta, meyve suyu ve çay ikram edildi. Çıkışta katılanlara Kur’anı Kerim Meali hediye edildi.

Son Güncelleme ( Wednesday, 02 October 2013 )