MySQL: 5.6.36
Yulia Hülya Adını Aldı PDF Yazdır E-posta
Tuesday, 01 October 2013

YULIA GUSEVA MÜSLÜMAN OLDU VE HÜLYA ADINI ALDI

İslam dinini seçerek Müslüman olan Rus asıllı Yulıa Guseva, "Bu dinde huzur buldum. Çok mutluyum" dedi. İlçe Müftülüğüne müracaat ederek Müslüman olmak istediğini bildirdi.

Serik İlçe Müftülüğünde düzenlenen ihtida merasiminde Müslüman olan Yulıa Guseva, ''Hülya'' adını aldı. Yulıa Guseva’nın nişanlısının da hazır bulunduğu merasimde İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş, İslam dini hakkında Yulıa Guseva'ya İngilizce bilgi verdi. İslamın barış anlamına da değinen İlçe Müftümüz, Allah, Peygamber ve bütün canlılarla barışık olmanın önemini belirtti. Daha sonra Şahitler huzurunda şehadet getirerek Müslüman olan ve ''Hülya'' adını alan genç kadına İhtida Belgesi verildi. Yapılan dua ile de merasim sona erdi. Merasim sonrasında kendisine İhtida belgesi takdim edildi ve Kur' an-ı Kerim ile çeşitli kitaplar hediye edildi. Yulıa Guseva (Hülya), İslam dinini araştırdığını ve neticede kendi rızasıyla Müslümanlığı seçtiğini, bu kararından dolayı son derece mutlu olduğunu dile getirdi.

Son Güncelleme ( Wednesday, 02 October 2013 )