Camiler Haftası Açılış PDF Yazdır E-posta
Tuesday, 01 October 2013

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI AÇILIŞ PROGRAMI İLE BAŞLADI

Camiler ve Din Görevlileri Haftası,1 Ekim Salı günü Saat 10.30 da Müftülük Toplantı Salonunda yapılan Açılış Programıyla başladı.

Programa, İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş’un ev sahipliğinde, İlçe Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Garnizon Komutanı Beşir Açar, İlçe Emniyet Müdürü Fatih İnceyavuz, Mal Müdürü Yusuf Koç, Vergi Dairesi Müdürü Fahri Gün, Özel İdare Müdürü Ahmet Tat,İlçe Tarım Müdürü Mustafa Çömezoğlu, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Melahat Gez, Nüfus Müdürü Hatice Tümer,Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti, Din Görevlileri, Cami Dernek Başkanları, Bayan Kuran Kursu Öğrencileri, vatandaşlar ve Basın Mensupları katıldı.

Sunuculuğunu Selimiye Cami İmam-Hatibi Galip Aksay’ın yaptığı programda, Belek Beldesi Mecekler Cami İmam-Hatibi Mehmet Necati Kaban Kur’an-ı Kerim okudu. Açılış Konuşmasını yapan İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş: “Bu gün Camiler ve Din Görevlileri Haftası; yani, Din Görevlileri olarak bizlerin, Cami Hizmetlerine gönüllü katılımcı olan siz Din Gönüllülerinin haftası… Haftamız kutlu olsun. Camiler bir araya geldiğimiz, gönül birliği yaptığımız kutsal mekânlar… Camiler haftasında umuyoruz ki, sadece camilerde değil, sosyal hayatımızda da gönül birlikteliği, güç birliği yaparak, birlik olur, dirliğe ereriz. Bu güzel haftamız, huzur ve barışa, bolluk ve berekete vesile olur” diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Din Görevlileri adına Merkez Kur’an Kursu Öğreticisi Hafisa Demirbaş, Merkez Cami İmam-Hatibi Osman Demirci ve Hacıveli Cami Müezzin-Kayyımı Mustafa Öz konuşma yaptılar. Camiler ve Din Görevlileri Haftası anısına İlçemiz Müftülüğünden beş yıl içerisinde emekli olanlardan ilçemizde ikamet edenlere, Türkiye Diyanet Vakfı mütevelli heyetine, cami dernek başkanlarına, ilçemizde müstakil olarak cami veya minare yaptıran ve cami hizmetlerine destek olan hayırseverlere plaket takdim edildi. Ardından Diyanet İşleri Başkanlığımızın hazırladığı sinevizyon izlendi. Katılanlara çıkışta çay, pasta ve meyve suyu ikramı yapıldı ve çeşitli kitaplar hediye edildi.

Haftanın ilk gününde ikindi namazı öncesi ilçemiz Merkez Caminde, Cami ve Din Hizmetlerine destek olan, gönül veren tüm geçmişlerimizin ruhuna ithafen Mevlid-i Şerif okundu. Daha önce okunan hatimlerin duası yapıldı.