Üçü Birden İslam'ı Seçtiler PDF Yazdır E-posta
Tuesday, 01 October 2013

ÜÇÜ BİRDEN İSLAM’I SEÇTİLER

İlçemiz Belek Beldesine misafir olarak gelen ve karı-koca olan Dmıtrı Garcıu ve Lılıa Garcıu ile arkadaşları Alıona Hachem hep birlikte İslam'ı seçtiler.

İlçe Müftülüğümüze Müslüman olmak için müracat eden ve daha önce Hristiyan dinine mensup olan, Moldova asıllı Dmıtrı Garsıu, Lılıa Garcıu ve Alıona Hachem İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş’la birlikte Kelime-i Şahadet getirerek, göz yaşları içinde Müslüman oldular.

İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş İslam'ı kabul eden ve 11 yıllık evli olan Dmıtrı Garsıu ve Lılıa Garcıu ile arkadaşları Alıona Hachem'e hitaben şunları söyledi: "İmanınız ve İslamınız mübarek olsun. Sizler şu anda dünyanın en günahsız insanlarısınız. Çünkü Allah'ımız Müslüman olduktan sonra, önceki hayatımızda işlediğimiz tüm günahları affeder. Şu anda Rabbimize bir söz verdik, inşallah hepimiz bu söze sadık kalarak, Rabbimizle ve O'nun yarattığı tüm varlıklarla barışık bir hayat yaşar ve güzel bir hayatın sahibi oluruz."

İlçe Müftümüz tören sonunda Dmıtrı Garsıu, Lılıa Garcıu ve Alıona Hachem’e İhtida belgelerini verdi ve bu merasimin bir hatırası olmak üzere, Kur’an-ı Kerim ve çeşitli kitaplar hediye etti.

Son Güncelleme ( Tuesday, 01 October 2013 )