Cami ve Aile PDF Yazdır E-posta
Wednesday, 25 September 2013

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASINDA AİLE YUVALARIMIZ

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş bir açıklama yaptı ve açıklamasında şunları söyledi. "Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutlarız hep beraber. 2013 yılının Camiler ve Din Görevlileri Haftası da yine hep birlikte coşkuyla kutlamaya hazırlanıyoruz. Bu yılki kutlamaların temel konusu, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Cami, Kadın ve Aile olarak belirlendi.

Aile, toplumu oluşturan ve toplumun en küçük modeli olan kutsal bir kurumdur. Aile sevgi ve fedakarlığın en yoğun hissedildiği, bilgi ve görgünün öğretildiği ve öğrenildiği, örf ve adetlerin en yalın haliyle özümsendiği, hayata ilişkin en önemli donanımların en yalın biçimde kazanıldığı çok önemli bir huzur yuvasıdır.

Aile sevgiyle beslenir, büyür ve güzelleşir. Sevginin olmadığı ailelerde huzur ve mutluluktan söz etmek çok zordur. Aynı zamanda bir eğitim yuvası olan aile yuvalarında sevginin paylaşılması, tüm bireylerce kullanılması, öğrenilmesi ve öğretilmesi gereklidir.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası için seçilen konuya bu açıdan baktığımız zaman, bu yılki konu seçiminin ne kadar isabetli olduğunu daha iyi anlayacağız. Camilerimizi sevgi ve huzur aşılayan mekanlara dönüştürmenin bu konu tetikleyicisi olur diye temenni ediyor, aile yuvalarımızın huzur yuvaları olmasını arzu ediyoruz.

Bu vesileyle bu haftada bir dizi etkinlikle siz değerli halkımızın huzuruna çıkmak istiyoruz.

1 Ekim Salı günü saat 10.30 da Müftülük Toplantı Salonunda yapacağımız Açılış Programıyla haftayı başlatacak ve bu programda hayır sahiplerine teşekkür ve dualarımızla birlikte plaketler verecek ve ikramlar yapacağız.

Aynı gün Merkez Camiinde İkindi namazından sonra, Camilerimize hizmet edenlerin ruhuna ithafen okuduğumuz hatimlerin ve okuyacağımız Mevlid-i Şerif'in duasını yapacağız.

2 Ekim Çarşamba günü, saat 11.00 de Selimiye camimizde oluşturduğumuz Kütüphane ve Okuma Salonunun Açılışını yapacak, ikramlarda bulunacağız.

3 Ekim günü Perşembe günü, saat 14.00 de Karalar Düğün Salonunda, Emekli İzmir Müftüsü İbrahim ACAR hocamızın sunacağı, Cami Ekseninde Mutlu Aile Huzurlu Toplum konulu konferansını dinleyeceğiz. Din Görevlilerimizden İlahileriyle coşacak, Lise ve ortaokul öğrencilerimiz arasında yapacağımız Kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüller vereceğiz.

4 Ekim Cuma günü, saat 9.30-17.00 arası Müftülük Toplantı Salonumuzda Kızılay işbirliğiyle Kan Bağışı Kampanyası düzenleyecek ve topluca kan vereceğiz.

7 Ekim Pazartesi günü ise, saat 14.00 de hastanemizi ziyaret ederek görev yapan Hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza dualarımızı sunacağız ve orada yatan hastalarımıza şifalar dileyecek ve onların dualarını almaya çalışacak karanfiller dağıtacağız.

Bütün bu programları sizlerin katılımları ve hayır dualarıyla gerçekleştirmek istiyoruz. Programlarımızda buluşmak temennisiyle, Camiler ve Din Görevlileri Haftamızın aile hayatımızda huzur ve mutluluğa, ülkemizde de dirlik ve düzene vesile olmasını diliyor, haftamız kutlu olsun diyorum."

Son Güncelleme ( Friday, 27 September 2013 )