Dualarla Uğurlandı PDF Yazdır E-posta
Friday, 13 September 2013

HACI ADAYLARI DUALARLA UĞURLANDI

Hacı adayları 12 Eylül Perşembe günü öğle namazından sonra İlçemiz Tuzcuoğlu Camiinde yapılan törenle Kutsal Topraklara uğurlandı.

Sunuculuğunu Selimiye Cami İmam-Hatibi Galip Aksay’ın  yaptığı programda, Cumalı Mahalle Camii İmam-Hatibi Nail Sungur  Kur’an-ı  Kerim okudu. Tuzcuoğlu Cami İmam-Hatibi Mehmet Altınay, Gedik Cami İmam-Hatibi Nejdet Güray'ın telbiye, salavat, ilahi ve kasideler okuduğu programda duygulu anlar yaşandı.

İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Kabe, İbrahim (as) tarafından yapıldığı günden bugüne, Allah'a ibadet maksadıyla ziyaret edilir, İnananlar Allah'ın evinde Allah'a misafir olurlar. Ne mutlu sizlere ki, bu yıl insan arasından seçildiniz ve Allah'ın misafirleri olarak kutsal bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Bu yolculuğun bereketli bir yolculuk olduğundan hareketle bol bol dua edin. Ev sahibinin, misafirlerinin isteklerini mutlaka önemseyeceğini aklınızdan çıkarmayın. Allah'a misafir olmanın keyfini çıkarın. Kimseyi üzmeden, incitmeden, itip kakmadan, münakaşa ve mücadeleye girmeden, göğsünüzde taşıdığınız bayrakla bir milleti temsil ettiğinizi unutmadan, sağlık ve esenlikle gidin ve dönün sevdiklerinize. Döndüğünüzde de Hac ibadetini yerine getirmenin tüm güzellikleri özünüze, sözünüze, tavır ve davranışlarınıza yansısın. Ömür boyu kabe'den aldığınız nur ve bereketle yaşayın."

İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş’un yaptığı duadan sonra hacı adayları ile tek tek kucaklaşan vatandaşlar, dua isteyerek hacı adaylarını uğurladı.

Son Güncelleme ( Friday, 13 September 2013 )