Margarita İslamı Seçti PDF Yazdır E-posta
Friday, 06 September 2013

KAZAKİSTANLI MARGARİTA KIM İSLAMI SEÇTİ

İlçemiz Kadriye Beldesinde dört aydır ikamet eden Kore asıllı Kazakistanlı Margarita Kim İslam’ı seçti.

6 Eylül tarihinde İlçe Müftülüğümüze, Müslüman olmak için müracaat eden Margarita Kim yapılan ihtida merasimi ile Müslüman oldu ve Fatma ismini aldı.

Daha önce ateist olan hiçbir dini mensubiyeti olmayan Fatma Kim: “Bir şeye inanmamak beni beş yaşında bile rahatsız ediyordu. Bilmedikleri için ateist olan ailemin içinde büyüdüğüm için ben de boşluktaydım. Ablamın seçtiği Hristiyanlıkta da arzuladığım huzuru bulamadım. Dört aydır ikamet ettiğim Kadriye Beldesinde tanıştığım kişilerden edindiğim bilgiler ve uzun süren araştırmalarım neticesinde Müslüman olmaya karar verdim" dedi ve İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş ve şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

İhtida Töreninde Fatma Kim'e İslam hakkında bilgi veren İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş: “Artık şu andan itibaren annenden yeni doğmuş gibi günahsızsın. İslam Dininde Müslüman olmazdan önceki günahlardan sorumluluk yoktur. İslam'ın ve Müslümanlığın hayırlı olsun. Artık sen bizim Fatma'mızsın ve seni her zaman Hz. Peygamber Efendimizin kızı Fatıma'yı andığımız duygularla anacağız“ dedi.

Duygusal bir ortamda gerçekleşen ihtida töreninin sonunda İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş, Fatma Kim için hazırlanan ihtida belgesini takdim etti ve bugünün anısına Kur’an-ı Kerim ve çeşitli kitaplar hediye etti.

Son Güncelleme ( Saturday, 07 September 2013 )