Yaz Kuran Kursları PDF Yazdır E-posta
Wednesday, 04 September 2013

İlçemizde Yaz Kur'an Kurslarımıza Yaklaşık 15 Bin Öğrenci Katıldı

İlçemizde 24 Haziran-23 Ağustos tarihleri arasında üç kur olarak düzenlenen Yaz Kur'an Kursları başarılı bir eğitim sezonunu geride bıraktı.

Serik genelinde 152 Cami ve 22 Kız Kuran Kursunda açılan 189 Yaz Kur'an Kursuna  yaklaşık 15 bin öğrenci katıldı. Yaz Kur’an Kurslarımızda çocuklarımıza Kur’anı Kerim'in öğretilmesinin yanı sıra; namazda okunan sure ve dualarla mealleri, inanç esasları, Peygamberimizin (sav) hayatı, ve güzel ahlak eğitimi verildi.

Bu eğitimlerin yanında bazı Yaz Kur'an Kurslarımızda oluşturulan Okuma Kulüpleri ile öğrencilerin okuma alışkanlıklarının devamı sağlanmış, Kur'an Kursları arası Spor Müsabakaları yapılmış, öğrencilere yönelik gezi ve piknikler düzenlenmiştir.

İl Müftülüğümüz ve Spor İl Müdürlüğünün işbirliğiyle hazırlanan turnuvalara, Yaz Kur'an Kurslarımız arasından seçilerek katılımları sağlanan Yeşilbahçe Camii Yaz Kur'an Kursu Kız Voleybol takımı il ikincisi, Belkıs Mahalle Camii Yaz Kur'an Kursu Futbol takımı il dördüncüsü olmuştur.

Yine İl Müftülüğümüzün organize ettiği bilgi yarışmalarında İlkokullar grubunda Yeşilbahçe Camii Yaz Kur'an Kursu, Ortaokullar grubunda yine Yeşilbahçe Camii Yaz Kur'an Kursu ilçemizi temsil etmiştir.

Öğrencilerimiz Yaz Kur'an Kurslarında, dini eğitimlerinin yanında kültürel ve sportif faaliyetlerle dolu günler geçirmişlerdir.