İhtida Merasimi PDF Yazdır E-posta
Friday, 16 August 2013

KRYSTYNA SLYKINA MÜSLÜMAN OLDU VE ELİF ADINI ALDI

Yılın yarısını ilçemiz Kadriye Beldesinde çalışarak geçiren, yarısını da Ukrayna’da öğrenci olarak geçiren Krystyna Salykına İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş ile birlikte Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu.

Ukraynalı Krystyna Salykına, Müslüman olmak talebi ile 16 Ağustos 2013 tarihinde İlçe Müftülüğümüze müracaat etti. Gerekli belgeler hazırlandıktan sonra İhtida merasimi düzenlendi. Krystyna Salykına, İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş ve şahitler huzurunda Müslüman olma talebini yineledi. İlçe Müftümüzün telkiniyle Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman olan Krystyna Salykına Elif ismini aldı.

İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş İhtida Merasiminin sonunda Elif Salykına’ya İslam Dini hakkında bilgi verdi. Elif isminin Kuran Harflerinin ilki olduğunu ve bu ismin ülfet eden, muhabbet edilen, herkesle anlaşabilen anlamlarına geldiğini söyledi. İsminin kendisine hayırlı olmasını diledi. Kendisi için hazırlanan ihtida belgesini takdim etti ve bu merasimin anısına Kuran-ı Kerim ile çeşitli kitaplar hediye etti.

Son Güncelleme ( Friday, 16 August 2013 )