İlçemizde Kadir Gecesi PDF Yazdır E-posta
Sunday, 04 August 2013

İLÇEMİZDE KADİR GECESİ DOYA DOYA YAŞANDI

İlçemiz camilerinin sabaha kadar açık olduğu ve özel programların yapıldığı Kadir Gecesinde ana program Merkez Camiinde düzenlendi.

Bin aydan hayırlı olan ve Kuran-ı Kerimin indirilmeye başladığı Kadir Gecesinde ilçemizin  tüm camilerinde olduğu gibi Merkez Camii de tıklım tıklım doldu. Ne cami içerisinde ne de avluda boş yer kalmadı.

Teravih öncesi ve sonrası cemaate va’z eden İlçe Müftümüz Dr Abdulkadir Karakuş; "Kur'an'ın yeryüzüyle buluşmasının şerefine bu geceyi şeref gecesi yaparak adını Kadir Gecesi koyan Allah, gönüllerimizi Kur'an ile buluşturduğumuzda bizleri de katında şerefli kılacaktır. Cebrail ve meleklerin yer yüzüne indiği ve her yerin esenlik olduğu şu an, dua ve tevbe anıdır. Dualara hemen cevap verildiği ve tevbelerin kabul edildiği bu geceyi fırsat gecesine dönüştürmek bizim elimizdedir" diyerek cemaatin Kadir gecesini tebrik etti.

Va’zın ardından Merkez Cami İmam-Hatibi Osman Demirci, Merkez Cami Müezzin-Kayyımı Ali Metin, Fatih Cami İmam-Hatibi Mustafa Yıldız, Gedik Cami İmam-Hatibi Nejdet Güray, Meydan Cami İmam-Hatibi Bünyamim Akçay, Bucakköy Narinler Cami İmam-Hatibi Muhammet Necati Kaban ve Sarıabalı  Vezirağa Cami İmam-Hatibi Keramettin Eren'den oluşan Müftülük Korosu tarafından, Kuran-ı Kerim, Mevlidi Şerif, ilahi ve kasideler okundu. İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş, semaya açılan eller ve yürekten söylenen aminler eşliğinde dua yaptı. Geç saate kadar devam eden programın ardından gecenin son bölümünde Tesbih Namazı kılındı.

Teravih Namazı ardından hayırsever vatandaşların hazırladığı yöresel bişi-peynir, kandil simidi, lokum, çay, dondurma, su ve meşrubat ikramı geç saatlere kadar devam etti.

İlçemizin pek çok camisinde sahur programları da gerçekleşti. İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş programdan sonra, Yukarı Kocayatak Yeni Cami, Abdurrahmanlar Zümrüt Camii ve Töngüşlü Camilerinde sahur programlarına iştirak ederek cemaate sohbet etti ve kandillerini tebrik etti.

Son Güncelleme ( Sunday, 04 August 2013 )