MySQL: 5.6.36
Kadir Gecesi PDF Yazdır E-posta
Tuesday, 30 July 2013

KADİR GECESİ

İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş yaklaşan Kadir Gecesi vesilesiyle bir açıklama yaptı ve açıklamasında şunları dile getirdi:

"İnşallah 3 Ağustos Cumartesi gününü Pazar gününe bağlayan gece, “Kadir Gecesi”ni idrak edeceğiz. İnananlar olarak hep birlikte, bir taraftan Ramazan ayının sonuna doğru yaklaşmanın hüznünü, diğer taraftan da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir gecesine ulaşmanın heyecan ve mutluluğunu yaşayacağız.

Kadir gecesi, sema kapılarının açıldığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı; yaratana arz edilen duaların kabul edildiği ve adeta yerdekilerle göktekilerin birbirleriyle buluşup kucaklaştığı bir gecedir.

Kadir gecesini en güzel bir şekilde idrak etmenin yolu, her zaman olduğu gibi bu gecede de çokça Kur’an okumaktan, Kur’an-ı Kerim’in eşsiz ve müstesna mesajlarını, zamanın şartlarını göz önünde bulundurarak anlamaktan ve anlamlandırmaktan geçer.

Kadir gecesi; geçmişimizin muhasebesini yaparak, amellerimizin kabulünü isteme, bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz günahlara tevbe etme zamanıdır.

Kadir gecesi; aynı zamanda dua zamanıdır. Allah’ın rahmetini ve mağfiretini celbeden dua, insanın kendi üzerine düşen sorumlulukları fiili olarak yerine getirdikten sonra yapılandır. Hal böyle olunca, duanın fiili boyutu ihmal edilmemeli ve çalışmadan, gayret göstermeden yani sebeplere sarılmadan istediklerimize kavuşmanın zor olacağı unutulmamalıdır.

Bu gecede Allah’tan bilgi, anlayış ve samimiyet vermesini, doğruyu bilip tanıdıktan sonra kalplerimizi eğriltmemesini ve bizi affetmesini istemeliyiz.

Dünyanın neresinde olursa olsun, acı ve sıkıntı içinde olan kardeşlerimizin bir an önce yüzlerinin gülmesi, zulüm ve işkence altında, sıkıntılar içinde yaşamak zorunda kalan insanların bu durumdan kurtulmalarını niyaz etmeliyiz.

Hangi sebeple olursa olsun ve kim tarafından yapılırsa yapılsın bütün insanlık için korku, endişe, ümitsizlik, üzüntü ve acı veren, masum ve hiçbir şeyden haberi olmayan insanların ölümüne ve yaralanmasına sebep olan, maddi ve manevi birçok yıkımı beraberinde getiren belaların sona ermesi için de dua etmeliyiz.

Kadir gecesinin mutluluklara, barışa, huzura ve insanlığın hidayetine vesile olması dileklerimle, Ramazan ayının tüm bereketlerine ermeyi, tüm mü'minlerle beraber bayrama kavuşarak, bayramları bayram gibi yaşamayı temenni ediyorum...

Selam ve dualarımla..."