Mahyalar Yandı PDF Yazdır E-posta
Wednesday, 10 July 2013

İLÇEMİZ CAMİLERİNDE MAHYALAR YANDI

İlçemiz Yeşilbahçe Cami minareleri arasına dijital mahya asıldı ve Ramazan Ayının ilk gününden itibaren minarelerimizi süslemeye başladı.

Ramazan Ayının sembollerinden olan Mahya, Osmanlı döneminde yağ kandillerinin halatlarla minareler arasına yerleştirilmesiyle yapılıyordu. Halen elektrik ampulleri ile yapımı devam eden Mahyacılıkta artık dijital dönem başladı.

İlçe Müftülüğümüzce Yeşilbahçe Cami minareleri arasına astırılan dijital mahyadan, Ramazan Ayı süresince değişik yazılar yansıtılacak. Özellikle, helal kazancı ve helal lokmayı öne çıkaran ve Diyanet İşleri Başkanlığının bu sene mahya yazılarına esas olmak üzere belirledikleri; "Ramazanınız Bereketli Kazancınız Helal Olsun", "Helal Kazanç İbadettir" gibi, günlük hayatımıza yön verecek yazılar yansıtılacak.

Ramazan ayından sonra, Belek'teki çift minareli camilerimize de yapılacak olan mahyalar, Ramazan Ayı dışında, çeşitli ayet ve hadislerin yansıtılması, önemli gün ve gecelerde bilgilendirmeye yönelik mesajlar vermek için de kullanılacak.