Ramazan Ayına Girerken PDF Yazdır E-posta
Wednesday, 03 July 2013

RAMAZAN AYINA GİRERKEN

İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla bir açıklama yaptı ve açıklamasında şunları ifade etti:

"Daha bu günden, Yüce Yaratıcının rahmet, mağfiret ve bağışlamasının diğer zamanlara göre daha fazla olduğu, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın güzel örneklerinin verildiği Ramazan Ayına bir kez daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki 8 Temmuz Pazartesi gününü 9 Temmuz Salı gününe bağlayan gece ilk teravih namazını kılacak ve aynı gece sahura kalkarak bu ayın manevi atmosferine girmiş olacağız.

Ramazan Ayı on bir ayın sultanıdır, diğer aylara nispetle dini ve sosyal hayatımızda çok önemli bir yere sahiptir. Bu ayın yüceliği, Kur’an-ı Kerim’in bu ayda indirilmiş olmasından kaynaklanmaktadır. Her şeye  gerçek değerini kazandıran Kur’an, Ramazan ayını da on bir aya sultan yapmıştır. Kadir Gecesinin bu ayın içinde bulunması, bu ayda tutulan orucun bir arınma ve takva vesilesi olması, kulun Allah’a olan iman ve bağlılığını bu ibadet vasıtasıyla en samimi bir şekilde sunabilmesi, Ramazan ayına değer katan önemli etkenlerdir.

Bu ayda kişisel hayatımız ve sosyal hayatımız yepyeni bir canlılık kazanmakta, kalpler ilahi rahmete erme ve Allah’ın affına nail olma arzusu ile yıkanmakta, gönüller sahurun bereketi, iftarın sevinci, teravih namazının huzuru, okunan ve dinlenen Kur’an’ın feyzi ve tutulan orucun manevi hazzı ve zevki ile incelerek manevi derinlik kazanmaktadır.

Ayrıca bu ayın manevi atmosferinde, şahsiyetlerimiz yenilenmekte, özümüzde yer alan ancak çoğu kere farkına varamadığımız iyilik ve feragat duygularımız kendisini daha fazla göstermekte, anlayış ve ufkumuz genişlemektedir. Oruç ibadeti sayesinde muhtaç insanların durumları daha iyi anlaşılmakta ve bu nedenle yardım yapma ve paylaşma gücümüz kuvvetlenmekte; ihtiyaç sahibi aileleri, yaşlı ve kimsesizleri, özürlüleri, terk edilen çocukları, aç ve açıkları düşünme, onların yanında olma arzumuz daha belirgin hale gelmektedir.

Kur’an ve ibadet mevsimi olarak nitelenen Ramazan Ay'ının rahmetinden, inanan ve inanmayan herkesin nasibini alması en büyük arzumuzdur. Çünkü bu ay farklı tezahürleriyle çeşitli kesimlere hitap etme özelliğini bünyesinde taşımakta; oruç tutan tutmayan, toplumun bütün kesimlerini bir araya getirmekte, aynı sofrada buluşturmakta, karşılıklı saygı ve anlayış içerisinde toplum olma bilincini aşılamaktadır.

Bu yıl tüm cami ve Kur'an Kurslarımızda yaz kurslarının devam ediyor olması da Kur'an ayı olan Ramazan ayına ayrı bir anlam yükleyecek ve bereketlerin katlanmasına vesile olacaktır.

Bu Ramazan ayında camilerimizde birlikte ibadet etmenin zevkini tadacak, yapılan vaazlardan hep beraber kendimize davranış modelleri çıkaracak, kadınıyla erkeğiyle camilerimizde okunacak mukabeleleri dinleyecek, etrafımızdaki yaşlı, hasta, engelli, ihtiyaç sahibi... insanları ziyaret ederek onların dertlerine derman olmaya çalışacak, pek çok camimizde "mahalle kaynaşmaları" etkinlikleri çerçevesinde, mahalle halkının ve misafirlerinin katılacağı iftar programları düzenleyerek, zengin-fakir, genç-yaşlı, kadın-erkek, çoluk-çocuk... bir arada iftar etmenin bereketini yaşayacağız.

Tüm bu beklenen gayelerin gerçekleşmesi dileğiyle Serik halkımızın, milletimizin ve İslam aleminin Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyor, Yüce Allah’tan bu ayın mana ve ehemmiyetine uygun olarak kulluk görevini yerine getirmemizde bize kolaylıklar sağlamasını, Ramazan ruhunu diğer aylara taşımamız noktasında bize yardım etmesini niyaz ediyor, İslam dünyası için hayırlara, insanlık alemi için hidayet ve mutluluğa vesile olmasını diliyorum."