Camiler Çocuk Açtı PDF Yazdır E-posta
Tuesday, 25 June 2013

Camiler Çocuk Açtı

Bu yıl, “Gel Bu Yaz Kur’an’ı Gönlüne Yaz” sloganıyla düzenlenen yaz Kur’an Kursları İlçemizdeki tüm cami ve Kur'an Kurslarında başladı. Camiler ve Kur'an Kursları çocuklarımızla şenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Gel Bu Yaz Kur’an’ı Gönlüne Yaz” sloganıyla düzenlenen yaz Kur’an Kurslarının başlamasıyla beraber İlçemizdeki tüm Cami ve Kur'an Kursları çocuklarla şenlendi.

Ellerindeki cüzleri ile beraber büyük bir sevinçle sabah vakti Camilerin yolunu tutan çocuklar, ilk derslerini yaptı. Üç dönem halinde düzenlenecek olan yaz kursları, 23 Ağustos’ta sona erecek. Her yaştan vatandaş, yaz Kur’an kurslarında Kur’an eğitimi alabilecek.

İlçe Müftülüğümüzce, Dinimi Öğreniyorum 1-2-3, Kur’an Alfabesi ve öğrenme CD’leri ücretsiz olarak öğrencilere dağıtıldı.

Pek çok Cami ve Kur'an Kursumuzda açılış programları yapıldı. Hastane Camiinde ve Merkez Kur'an Kursunda İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş'un da katılımıyla gerçekleştirilen Açılış programlarında, çocuklarımıza kitapları dağıtıldı. İlk dersler İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş nezaretinde yapıldı ve Müftümüz, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada: "Sizler camilerimizin ve Kur'an Kurslarımızın süslerisiniz. Hoş geldiniz. Sizler bu camileri doldurdukça ve güzel dinimizi öğrenmeye gayret ettikçe, geleceğimiz aydınlık olacaktır. Kur'an, Allah'ın bizlerin dünyada nasıl ve ne şekilde yaşayacağımızı öğretmek üzere gönderdiği bir kitaptır. Bu kitabı öğrenmek, bizler için bereket ve rahmete ermeye vesile olacaktır. Allah yanında en değerli kişiler, Kur'an'ı öğrenen ve öğreten kişilerdir" diyerek, burada Kur'an ve Dini Bilgiler öğrenmenin yanı sıra, yeni arkadaşlık ve dostluklar kurulacağının da altını çizdi ve: "Birbirimizi sevmedikçe, Allah'a gerçek manada inanmış olmayacağımızı bilmek çok önemlidir. Birbirimizi sevelim ki Allah da bizi sevsin" dedi.

Son Güncelleme ( Wednesday, 26 June 2013 )