Berat Kandili Açıklaması PDF Yazdır E-posta
Thursday, 20 June 2013

BERAT KANDİLİ

Yaklaşan Berat Kandili dolayısıyla, İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş bir açıklama yaparak şunları söyledi:

“23 Haziran 2013 Pazar gününü Pazartesiye bağlayan gece, Ramazan ayının müjdecisi olan mübarek Berat Kandili’ni de idrak etmenin mutluluğunu hep beraber yaşayacağız.

Bu gece Peygamber Efendimizin ifadesiyle; “Cenabı Allah’ın kendisinden bağışlanma dileyenleri affedeceği, içtenlikle yapılan duaları kabul edeceği” çok bereketli bir gecedir. Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi olan Yüce Allah’a sığınarak günahlardan arındıkları, ilahi lütuf ve bereketlere eriştikleri müstesna zaman dilimlerinden birisidir. Bu gece, tövbe ederek yaptığı yanlışlardan dönme azminde olan, yapılan hataların gönüllerde bıraktığı günah kirlerinden arınmak isteyen, Allah’ın affına ve rahmetine nail olmak, davranışlarına çeki düzen verip iyiye ve güzele yönelmek isteyenlerin önüne açılmış bir fırsat kapısıdır.

Hal böyle olunca bu gece, kulluk anlayışının bir gereği olarak, Allah’ın yüce ulûhiyetine gerçek anlamda bir sığınma anlamı içeren ve Efendimiz tarafından;“ibadetin özü” olarak bildirilen dualarla en güzel bir şekilde değerlendirilmeli, günahlardan kurtulmak için Cenabı Hakka yalvarıp yakarılmalı; yani tövbe ve istiğfarda bulunulmalıdır. Unutulmamalıdır ki tövbe ruhu arındırmanın en güzel yollarından biridir.

Kur’an-ı Kerim bize kötülük ve düşmanlığı değil, erdemli davranışları ve temel insani değerleri öne çıkarmayı, iyi ve güzel işlerde yarışmayı tavsiye etmektedir. İyi bir dindar olmanın en önemli şartı, öncelikle Kur’an’ın bu öğütlerine kulak vermektir. Bundan dolayı, bu gecenin gönül dünyamızı aydınlatacak olan ışığına yüzümüzü çevirelim. İnsanlara faydalı olacak faaliyetler içerisinde olalım. Etrafımızda bulunan ihtiyaç sahibi, fakir fukara, kimsesiz, ilgiye ve bakıma muhtaç kimselere karşı daha fazla duyarlı olalım. Komşusu aç iken, tok gecelemenin iyi bir mü’mine yaraşır bir davranış olmadığını hep aklımızda tutalım. Dürüst ve güvenilir olmayı, aldatmamayı, helalinden kazanmayı, alın terine saygıyı, hak ve hukuka riayeti, eşitlik ve adaleti kendimize ilke edinelim. İnsanların hayırlısının, insanlara faydalı işler yapan kimseler olduğunu hiç aklımızdan çıkarmadan, hayatımız boyunca, mesuliyet ve sorumluluklarımızın farkında olalım.

Bu duygu ve düşüncelerle değerli Serikli kardeşlerimizin ve İslam âleminin Berat Kandilini tebrik ederken, Pazar günü akşam, Akşam namazından hemen sonra, Merkez Camiinde düzenleyeceğimiz, Kandil Programında bay-bayan tüm dostlarımızı, Berat Kandilinin sevincini beraberce yaşamaya davet ediyorum.

Berat Kandilinin hepimizin tüm kötülük ve günahlardan beratımıza vesile olması dileklerimle…”

Son Güncelleme ( Thursday, 20 June 2013 )