Miraç Kandili Mesajı PDF Yazdır E-posta

İLÇE MÜFTÜMÜZ DR. ABDULKADİR KARAKUŞ’UN
MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş Miraç Kandili mesajında şunları söyledi;

“Önümüzdeki 5 Haziran Çarşamba akşamı, Hz. Peygamber Efendimizin, Mekke döneminin son günlerinde ve çok sıkıntılı olduğu bir dönemde bir gece Kudüs’teki Mescid-i Aksâ’ya, oradan da semaya yaptığı kutlu Miraç yolculuğunun yıldönümüdür.

Bu yolculuk, zamanın ve mekânın da sahibi olan Allah’ın, yüce kudretiyle, kulu ve elçisi Hz. Muhammed’i, zamanın ve mekânın ötesine taşıması hadisesidir. Peygamber Efendimizin, Yaratan’ın sonsuz kudretini temaşa etme ve Yüce Mevla’nın lütfüne ererek, Peygamberlik görevinde manevi bir enerji kazanmasının mucizevi bir tezahürüdür. Müslümanların ise, Allah’a ve Peygamber’ine bağlılıklarının bir göstergesidir.

Miraç, Peygamber Efendimizin Rabbinin huzuruna yükseldiği en manalı ve en büyük mucizelerden birisidir. Efendimizin şahsında insanlık âleminin önüne açılmış sonsuz bir yükseliş ufkudur. Bu mucizevi olayda; insanoğlunun ilahi rızayı ve desteği elde ettiğinde, maddi ve manevi yükselişe, bütün basit ve süfli duygulardan, her türlü kötülüklerden arınarak gerçek kulluğa, yüce mertebelere ulaşıp, ilahi rahmet ve huzura erişebileceğine işaret vardır. Çalıştığı zaman insanın maddi ve dünyevi mesafeleri kısaltabileceği, varlığa hâkim olabileceği mesajları mevcuttur.

Allah’ın varlık âlemine koyduğu ilahi nizamda, inanan ve inanmayan insana göre değişiklik içeren kurallar yoktur. Çalışan bir kişi, hangi dinden olursa olsun yükselir, tembel olan kimseler ise, mümin de olsa rezil olur. Milletlerin yükseliş ve düşüşleri Allah’ın tesis ettiği bu ilahi kural üzere cereyan etmektedir.

Bu gecede, dinimizin, ilim öğrenmek için ortaya konulan faaliyetlerin değerini, çalışkanlığı ve çalışmayı ibadet telakki eden bir anlayışta olmayı, kalkınmayı, güzel ahlak sahibi olmayı defalarca vurguluyor olmasına rağmen; biz Müslümanların bugün içinde bulunduğumuz konumu detaylıca değerlendirmemize vesile olmasını temenni ediyorum. Miraç Kandilinin gerçek yükselişimize vesile olmasını diliyorum ve tüm Serik’li dostlarımızın ve Müslüman kardeşlerimizin Miraç Kandillerini tebrik ediyorum.

Kandil akşamı Merkez Camiinde düzenleyeceğimiz özel Miraç Kandili programında bay-bayan tüm kardeşlerimizle buluşmak dileğiyle, esenlikler diliyorum.”

Son Güncelleme ( Tuesday, 04 June 2013 )