Zdenka İslamı Seçti PDF Yazdır E-posta
Saturday, 01 June 2013

SLOVAKYALI ZDENKA HLAVATA İSLAM DİNİNİ SEÇTİ

İlçemiz Belek Beldesinde ikamet eden Slovakyalı Zdenka Hlavata İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş ile birlikte Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu.

Slovakyalı Zdenka Hlavata, Müslüman olmak talebi ile 31 Mayıs 2013 tarihinde İlçe Müftülüğümüze müracaat etti. Gerekli belgeler hazırlandıktan sonra İhtida merasimi düzenlendi. Zdenka Hlavata, İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş ve şahitler huzurunda Müslüman olma talebini yineledi. İlçe Müftümüzün telkiniyle Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman olan Zdenka Hlavata Ayşe ismini aldı.

İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş İhtida Merasiminin sonunda Ayşe Hlavata’ya İslam Dini hakkında bilgi verdi. Ayşe isminin Peygamber Efendimizin eşlerinden bir tanesinin ismi olduğunu ve bu ismin çok önemli bir isim olduğunu belirtti. İsminin kendisine hayırlı olmasını diledi. Kendisi için hazırlanan ihtida belgesini takdim etti ve bu merasimin anısına bir Kuran-ı Kerim hediye etti.