Muhteşem Program PDF Yazdır E-posta
Monday, 15 April 2013

İLÇE MÜFTÜLÜĞÜMÜZDEN MUHTEŞEM PROGRAM

Serik Müftülüğümüzün hazırladığı Kutlu Doğum Haftası Konferansı ve sema gösterisi 14 Nisan Pazar günü Saat 20.15’te Kapalı Spor Salonunda yapıldı.

Programa İlçe Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Emniyet Müdürü Fatih İnceyavuz, Manisa Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Dr. Hüseyin Öresin, İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Din Görevlileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu Selimiye Cami İmam-Hatibi Galip Aksay’ın yaptığı programda, Belek Beldesi Mecekler Camii İmam-Hatibi İsmail Erkek Kur’an-ı Kerim okudu. Diyanet İşleri Başkanlığımızın hazırladığı “Peygamberimiz İnsan Onuru” konulu Sinevizyon gösterisinin ardından, İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş yaptığı açış konuşmasında; “Rabbim bu dünyaya bizleri onurlu olarak gönderdi, Onurlu yaşatsın, Onurumuzu ölünceye kadar korumayı lutfeylesin” dedi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Manisa Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Dr. Hüseyin Öresin; Peygamberimizin bizlere öğrettiği onurlu yaşamanın şekli ve usulünü, Hadis-i Şerifler ve sahabe hayatından örnekler ışığında anlattı. Ezber bozan, ilginç anekdotlarla dinleyicilere güzel bir hayat dersi verdi.

Konferansın akabinde Lâl Semazen grubu, birbirinden güzel ilahi ve kasideler eşliğinde, izleyicileri büyüleyen bir Sema gösterisi icra ettiler. Işık ve ses sisteminin muhteşemliği, gösteriyi görsel bir şölene dönüştürdü.

Konferans konuşmacısı Manisa Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Dr. Hüseyin Öresin’e ve Lâl Semazen grubu baş semazeni Mehmet Akif Bilen’e Müftülüğümüzün hazırladığı plaketleri, İlçe Kaymakamı Erol Rüstemoğlu takdim etti. Ortaokul ve liseler arası şiir yarışmasında birinci olan Serik Kız Teknik Meslek Lisesi 9. sınıf öğrencisi Zeynep Şüheda Çelik’in ve kompozisyon yarışmasında birinci olan 9 Mart Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Emine Neslihan Demir ile İkinci olan Serik Cumhuriyet Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Naciye Yeşim Yavuz’un ödüllerini, program konuşmacısı Manisa Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Dr. Hüseyin Öresin verdi. Öğrencilere ödül olarak çeyrek altın ve Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarından oluşan çeşitli kitaplar verildi. Birinci olan öğrenciler eserlerini okudu.

Çıkışta katılımcılara, güller, karanfiller, çeşitli kitaplar ile etli pilav ve ayran ikram edildi.

Son Güncelleme ( Monday, 15 April 2013 )