Açılış PDF Yazdır E-posta
Saturday, 13 April 2013

AÇILIŞ, MEVLİD VE HATİM DUASI

Kutlu Doğum Mevlidi Belek Beldesi Mecekler Camiinde 12 Nisan Cuma günü icra edildi ve Cami aynı gün ibadete açıldı.

Cuma namazı öncesi yapılan törene İlçe Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Belek Beldesi Belediye Başkanı Yusuf  Mecek, Emniyet Müdürü Fatih İnceyavuz, İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş, İl Genel Meclisi Üyesi, İlçe Gıda Tarım Müdürü, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Özel İdare Müdürü, Din Görevlileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu Belek Beldesi Merkez Camii İmam-Hatibi Süleyman Yıldırım’ın yaptığı programda, Çakallık Köyü Kır Mahalle Camii İmam-Hatibi Bülent Şen Kur’an-ı Kerim okudu. Açılış ve selamlama konuşması yapan İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş; bundan böyle her sene Kutlu Doğum Haftası Mevlid programını, yapımı yeni tamamlanan veya tadilatı yapılan bir camimizde yapacağız. Bu yıl da Mecek ailesinin ilçemize kazandırdığı bu güzel camide programımızı gerçekleştiriyoruz dedi. Camiyi ibadet hayatımıza kazandıranlara ve programa katılanlara teşekkür etti.

Camiyi bina eden Mecek ailesi adına Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek’e İlçe Kaymakam’ı Erol Rüstemoğlu plaket takdim etti ve; “camiinin ve yapılan programın hayırlara vesile olmasını, cemaatinin bol olmasını temenni ediyor ve Mecek ailesini tebrik ediyorum” dedi. Caminin yapımında emekleri olan Mecekler Camii imam-Hatibi İsmail Erkek ve Belek Merkez Camii İmam-Hatibi Süleyman Yıldırım’a da İlçe Emniyet Müdürü Fatih İnceyavuz tarafından plaket takdim edildi.

Törenin ardından Mevlit Programı ve Cuma Namazı için camiye geçildi. İlçe Müftülüğümüz Korosundan oluşan Mecekler Camii İmam-Hatibi İsmail Erkek,  Belek Merkez Camii İmam-Hatibi Süleyman Yıldırım, Gedik Camii İmam-Hatibi Necdet Güray ve Dikmen Köyü Camii İmam-Hatibi Bekir Ay tarafından okunan Mevlid-i Şerif’in ardından İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş okunan hatimlerin ve Mevlidin duasını yaptı. Cuma Hutbesi’ni okudu ve Cuma Namaz’ını kıldırdı.

Namaz çıkışı cemaate etli pilav ve ayran ikram edildi.