İslam Sanatları Sergisi PDF Yazdır E-posta
Friday, 12 April 2013

İslam Sanatları Sergisi Açıldı

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Hoşgörü Bahçesi’nde düzenlenen İslam Sanatları Sergisi’nin açılışı 11 Nisan Perşembe günü saat 11.00 de yapıldı.

Serik Müftülüğü, BETUYAB ve Antalya El Sanatları Merkezi’nin ortaklaşa hazırladıkları İslam Sanatları Sergisi’nin açılışı kalabalık bir davetli topluluğu tarafından yapıldı.Hoşgörü Bahçesi’nde düzenlenen programa Kaymakam Erol Rüstemoğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Beşir Açar, İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş, Antalya Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Etli, Karadayı Belediye Başkanı Ali Çırpıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi, Mal Müdürü Yusuf Koç, Gıda Tarım Müdürü Mustafa Çömezoğlu, BETUYAP Bölge Müdürü Bülent Büyükyiğit, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul müdürleri ve öğretmenleri, Siyasi Parti başkan ve üyeleri, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldılar. Sunuculuğunu Selimiye Camii İmam-Hatibi Galip Aksay’ın yaptığı programda, Mızrak Cami Müezzini Tevfik Nuri Kara Kur’an-ı Kerim okudu. İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş açılış konuşmasını yaptı. BETUYAP Bölge Müdürü Bülent Büyükyiğit ve Hattat Necmi Atik’in konuşmalarından sonra plaket töreni yapıldı.

İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş tarafından protokol üyelerine gül takdimi ile “Gül Günü”başlatıldı. Davetlilere ve misafirlere güller ve karanfiller dağıtıldı. Hat Sergisi’nin açılış kurdelesini; Kaymakam Erol Rüstemoğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Beşir Açar, İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir Karakuş, Karadayı Belediye Başkanı Ali Çırpıcı, BETUYAP Bölge Müdürü Bülent Büyükyiğit birlikte kestiler.

Protokol üyeleri ve vatandaşlar sergiyi gezdikten sonra kitaplar dağıtıldı ve ikramlar yapıldı.

Hz. Muhammed (s.a.v.) konulu sergi, Hat, Tezhip ve Kaligrafi dallarında, Hattat Necmi Atik ve Kaligraf İsmail Üzümlü'nün hazırladıkları, İngilizce, Almanca, Rusça, Türkçe ve Arapça dillerindeki 40 orijinal eserden oluşuyor. Sergi 20 Nisan’a kadar açık kalacak.