MySQL: 5.6.36
O Nurla Onurlanmak PDF Yazdır E-posta
Tuesday, 09 April 2013

O NURLA ONURLANMAK

10-20 Nisan tarihleri arasında, Yüce Yaratıcının insanlığa gönderdiği en son rahmet elçisi, Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (as)’ın miladi doğum yıldönümünü kutlayacağız.

Yüce Yaratıcının insanlığa gönderdiği son rahmet elçisi olan Hz. Muhammed (as), peygamberler halkasını tamamlayan son elçi, dini tebliğ eden, açıklayan ve bütün ahlaki güzellikleri yaşayarak öğreten örnek bir şahsiyettir.

İçinde bulunduğumuz şu günler, insanlığın ufkunu aydınlatan Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğum yıldönümünü kutlamanın coşkusunun ve yeni bir Kutlu Doğum Haftasını idrak etmenin sevincinin zirvede olduğu günlerdir.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin tebliğinde yer alan insanın onurlu bir varlık olduğu gerçeği, bu yılki Kutlu Doğum haftasının ana konusudur.

Serik Müftülüğü olarak, O nurla Onurlandık sloganıyla en sevgiliyi anlamak, O’nun öğrettiği güzellikleri birer davranış biçimi olarak algılayabilmek ve O’nu yeniden anlamak maksadıyla, programlar düzenledik ve sokakları afişler ve billboardlarla donattık.

Etkinliklerimizin ilkini 10 Nisan Çarşamba günü saat 14.00 de Kayaburnu Celiller mahallesinde, kadınlara konferansla başlatacağız.

11 Nisan Perşembe günü saat 11.00 de Hoşgörü Bahçesi Sergi Salonunda İslam Sanatları Sergisi açacak, Sevdiklerinize Bir Gül Verin sloganıyla gül gününü başlatıp ikramlarda bulunacağız.

12 Nisan Cuma günü Cuma namazından önce Belek’te yeni yapılan ve ibadete açılan Mecekler Camiinin açılışını yapıp,  daha önce okunan onlarca hatmin duasının yapılacağı Mevlit programında buluşacak ve kadın-erkek beraberce yapılan dualara âmin diyecek, Kutlu Doğum Aşı olarak ikram edilen etli pilav ve ayranı birlikte paylaşmanın bereketini yaşayacağız. Güller ve karanfiller dağıtıp, çeşitli kitaplar hediye edeceğiz.

14 Nisan Pazar günü, 100. Yıl Kapalı Spor Salonunda akşam saat 20.15 de Hz. Peygamber ve İnsan Onuru konusunun işlendiği bir konferans ve Sema gösterisiyle halkımızın karşısına çıkacak, Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle öğrenciler arasında düzenlediğimiz yarışmaların ödüllerini vereceğiz. Çıkışta güller, karanfiller ve kitaplar dağıtacağız.

16 Nisan Salı günü saat 20.15 de Gebiz’de, 17 Nisan Çarşamba günü saat 14.00 de Abdurrahmanlar’da, aynı gün saat 20.15 de Çandır’da kadın-erkek tüm halkımıza ve 18 Nisan Perşembe günü saat 14.00 de Abdurrahmanlar’da kadınlara yönelik konferanslar tertip edeceğiz.

Yine aynı gün, 18 Nisan Perşembe günü Devlet hastanemizi ziyaret edip hastalarımıza şifa dileyecek, onlara karanfiller dağıtacak ve o gün doğan üç çocuğumuza çeyrek altın takarak isimlerini koyacak ve dua edeceğiz.

19 Nisan Cuma günü Kızılay’la işbirliği içerisinde Kan Bağışında bulunacak, belki çok sıkıntıdaki bir hastaya derman olmanın hazzını birlikte yaşayacağız.

20 Nisan Cumartesi günü Merkez Camimizde sabah namazında buluşacak, dualar ve ilahiler eşliğinde tüm cemaatimizle birlikte kahvaltı edeceğiz.

Tüm bu etkinlikleri hep birlikte, birlik ve beraberlikten doğacak gücün ortaya çıkaracağı bereketle, beraberce gerçekleştireceğiz.

Herkesi bekliyoruz.

Sağlıkla, selam ve dua ile…

Dr. Abdulkadir KARAKUŞ

İlçe Müftüsü