İslam Sanatları Sergisi PDF Yazdır E-posta
Tuesday, 02 April 2013

MÜFTÜLÜĞÜMÜZDEN KUTLU DOĞUM HAFTASINDA İSLAM SANATLARI SERGİSİ

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Serik Müftülüğü, Betuyab ve Antalya El Sanatları Merkezi ortaklaşa İslam Sanatları Sergisi düzenliyorlar. 11 Nisan Perşembe günü saat 11.00’de, Hoşgörü Bahçesinde düzenlenecek bir törenle açılacak olan "Hz. Muhammed (s.a.v.)" konulu sergi, Hat, Tezhip ve Kaligrafi dallarında, Hattat Necmi ATİK ve Kaligraf İsmail ÜZÜMLÜ'nün hazırladıkları, İngilizce, Almanca, Rusça, Türkçe ve Arapça dillerindeki 40 orijinal eserden oluşuyor.

Serik Müftüsü Dr. Abdulkadir KARAKUŞ, sergiyi açma gayelerini şu cümlelerle ortaya koydu: “Kültür ve sanat temelli 15 asırlık bir medeniyetin mirasçıları olarak, Kutlu Doğum Haftasının bereketiyle, toplumumuzun dikkatlerini geleneksel sanatlarımıza yönlendirmek istiyoruz. Mimariden musikiye, ebrudan tezhibe, hattan minyatüre şaheserler ortaya koymuş bir geçmişin temsilcileri olarak bizi biz yapan değerlerimizin farkında olunmasını istiyoruz. Bu sergi vasıtasıyla ortaya çıkacak olan bereketten, yeni Mimar Sinanların, Dede Efendilerin, Itrîlerin, Hamit Aytaçların yetişmesine vesile olacak bir anlayışın yeşermesini ümit ediyoruz.”

Betuyab Yönetim Kurulu Başkanı Cemil UĞURLU da, böyle önemli bir faaliyet içerisinde bulunmaktan dolayı son derece memnun olduklarını ifade ederek, serginin iyilik ve güzelliklere kapı aralaması temennilerini ifade ederek yerli yabancı herkesi sergi açılışına ve sergiyi gezmeye davet etti.

Antalya Türk El Sanatları Merkezi yetkilisi Hattat Necmi Atik ise: "Serik Müftülüğümüz ve Betuyab ile ortaklaşa düzenlediğimiz bu anlamlı ve ilkini gerçekleştirdiğimiz sergimiz, kültürümüze ve bölgemize büyük katkılar sağlayacaktır. Beş dilde hazırladığımız sergimiz, yerli ve yabancı herkese hitap etmektedir. Sergimize ilginin yoğun olacağından şüphem yoktur." dedi.

11-20 Nisan tarihlerinde ziyarete açık olan sergiye giriş ücretsizdir. Sergi, Belek'te Betuyab Merkezindeki Hoşgörü Bahçesi Sergi Salonunda gerçekleştirilecektir.

Son Güncelleme ( Wednesday, 03 April 2013 )