Ezan Kursu PDF Yazdır E-posta
Tuesday, 26 March 2013

EZANI GÜZEL OKUMA KURSU

Müftülüğümüz bünyesinde Eğitenlerin Eğitimi projesi çerçevesinde şimdi de “Ezanı Güzel Okuma” kursu başladı.

Müftülüğümüz Toplantı Salonunda, 23 Mart Pazartesi günü “Ezanı Güzel Okuma Kursu” başladı. 18 Nisan tarihine kadar devam edecek olan Kursa 28 İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım katılıyor. Kurs Öğretmenliğini Antalya Yeni Hal Cami İmam-Hatibi Hüsnü YILDIRIM yapıyor.

Dört hafta devam edecek kursta, tasavvuf ve cami musikisi alanında çalışmalar yapılmaktadır. Kurs sonunda,  sabah ezanının saba makamında, öğle ezanının uşşak makamında, ikindi ezanının rast makamında, akşam ezanının segâh makamında ve yatsı ezanının hicaz makamında okunması için eğitimler devam etmektedir.

İlçemiz Müftüsü Dr. Abdulkadir KARAKUŞ da ilk derse katılıp, etkili ezan okumanın önemine işaret ederek, “bu kurstan etkili ezan okuyan görevliler hedeflediklerini” belirtti. Hem öğretici Hocamıza, hem de kursiyer Din Görevlilerimize hoş geldiniz diyerek, kursun hayırlı olması dileklerini ifade etti.

Son Güncelleme ( Thursday, 28 March 2013 )