Karakter İnşa Metodu PDF Yazdır E-posta
Wednesday, 20 February 2013

EĞİTENLERİN EĞİTİMİ SEMİNERİNDE “KUR’AN VE SÜNNETTE  KARAKTER İNŞA METODU” KONUŞULDU

İlçe Müftülüğümüzün Din Görevlilerine yönelik olarak “Eğitenlerin Eğitimi” projesi çerçevesinde, İlahiyat Fakültesinde görev yapan hocalarımızın bilgi birikiminden faydalanmak ve onların çalışmalarından Din Hizmeti sunanların haberdar olmasını sağlamak gayesiyle  her ay düzenlediği toplantıların bu ayki konukları, Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yrd. Prof. Dr. Ahmet ÖGKE ve Yrd. Doç. Dr. Yasin PİŞKİN oldu.

19 Şubat akşamı saat 20.00 de Belek IC Hotels Toplantı Salonunda gerçekleştirilen seminer, İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir KARAKUŞ’un selamlama ve takdim konuşmasıyla başladı. Sonra da Yrd. Doç. Dr. Yasin PİŞKİN tarafından; “Kur’an ve Sünnette Karakter İnşa Metodu” konusu anlatıldı.

Sayın Pişkin konuşmasında  Lokman suresinde vurgulanan, Lokman (as)’ın oğluna öğütlerinden hareketle, karakter inşasında gerekli olan iman, ihsan, takva ve sonunda da insan-ı kamil olmak çizgisini kendine özgü veciz üslubuyla ortaya koydu. Din Görevlileri tarafından ilgiyle takip edilen konuşmanın sonunda soru cevap bölümüne yer verildi.

Yaklaşık iki saat süren program, İlçe Müftümüz Dr. Abdulkadir KARAKUŞ’un teşekkür konuşmasıyla tamamlandı.